Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ο Έλληνας Ηλίας Παπαγεωργιάδης στο δ.σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομάζας (ΑΕΒΙΟΜ)

Τη Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομάζας (ΑΕΒΙΟΜ), έλαβαν χώρα οι εκλογές για το νέο δ.σ. του
οργανισμού. Για πρώτη φορά, ανάμεσα σε 16 υποψηφίους από 14 χώρες, παρών ήταν και ένας Έλληνας, ο Ηλίας Παπαγεωργιάδης, Πρόεδρος του Ρουμανικού Συνδέσμου Βιομάζας και Βιοαερίου (ARBIO).

Στο μήνυμα της υποψηφιότητάς του προς τα μέλη, ο κ. Παπαγεωργιάδης πρότεινε τη δημιουργία μίας πλατφόρμας στο πλαίσιο της ΑΕΒΙΟΜ για τη συνεργασία χωρών από όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, «από την Ελλάδα και την Κύπρο ως την Ουκρανία και τη Σλοβενία». Έτσι θα δημιουργήσουμε μία μεγάλη αγορά για τα μέλη μας και ευκαιρίες για τις εταιρίες που θέλουν να αναπτυχθούν στην περιοχή». Επίσης επισήμανε τη στενή του συνεργασία με τον κλάδο των πέλετ και τον Ρουμανικό Σύνδεσμο Παραγωγών Πέλετ και Μπρικέτας και το κανάλι επικοινωνίας με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Βιομάζας (HELLABIOM). Η εκλογή του στο δ.σ. επιβεβαίωνει την αποδοχή της πρότασης αυτής. Η θητεία του θα έχει διάρκεια 2 ετών.

Ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Βιομάζας (AEBIOM) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός της Ευρώπης στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αντιπροσωπεύοντας 500.000 εργαζομένους, πάνω από 60% της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και το 10% της συνολικής παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη.

Η Βιομάζα και γενικότερα η ΒιοΕνέργεια αποτελεί εξαιρετική επιλογή και για την Ελλάδα, μιας και είναι η μόνη τεχνολογία που μετατρέπει τα απόβλητα και τα λύματα σε φθηνή θέρμανση, χιλιάδες θέσεις εργασίας, καθαρό περιβάλλον, ενεργειακή αυτονομία αντί των εισαγωγών, οργανικό λίπασμα και δεκάδες άλλα πλεονεκτήματα τα οποία απολαμβάνουν ήδη οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στην ίδια εκλογική διαδικασία ανανέωσε τη θητεία του ο Πρόεδρος της ΑΕΒΙΟΜ Gustav Melin (από τους κορυφαίους ειδικούς του κλάδου παγκοσμίως) ενώ εξελέγη Αντιπρόεδρος ο Didjis Palejs, με 20ετή εμπειρία στον κλάδο της Βιομάζας.


Για περισσότερες πληροφορίες:
Γρηγόρης Παπαγεωργιάδης:              
6979 339400,