Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν το λαό

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ  ΝΑ  ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ  ΤΟΝ ΛΑΟ
Συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο της κοροϊδίας και εξαπάτησης του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του στην Πιερία.

Με εμπαιγμό απευθύνονται στον αγροτικό κόσμο του νομού και με περίσσιο θράσος μιλάνε για τα νέα φορολογικά μέτρα, επιβεβαιώνοντας ότι θα έχουν «κοινωνικό» πρόσημο, πως θα είναι δικαιότερο το σύστημα, όπως πχ οι αυξήσεις των εισφορών στον ΟΓΑ.
 Προκαλούν, την ώρα που ο αγροτικός κόσμος σε όλη την Ελλάδα ακόμη και με το τωρινό, «ευνοϊκό» φορολογικό σύστημα τείνει να ζει σε συνθήκες αθλιότητας. Προκαλούν, την ώρα που ο αγροτικός κόσμος είναι σε αναβρασμό και βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση, για να δώσει την απάντηση του, ενάντια στα νέα μέτρα ενταφιασμού της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτροφίας.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό δεν μπορούν να ξεγελάσουν άλλο τον λαό και εκτίθενται στις δηλώσεις τους, όπως όταν συνεχίζουν να αυτοαναγορεύονται με τον ψευδεπίγραφο τίτλο του αντιμνημονιακού και του αριστερού.
Τα «μνημόνια» που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και έφερε ο ίδιος ως κυβέρνηση, αποτελούν τον πυρήνα της πολίτικης της Ε.Ε., της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου, ώστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης, να μπορέσει το κεφάλαιο να ανακάμψει, τα περιθώρια κέρδους να αυξηθούν, μέσα από το κυριολεκτικό τσάκισμα των εργασιακών, μισθολογικών, κοινωνικοασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αυτό τον στρατηγικό στόχο υπηρετούν τα <<μνημόνια>>, τα προαπαιτούμενα που φέρνει και ψηφίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την κατεύθυνση θα αξιολογηθεί από το κουαρτέτο. Είναι ο ίδιος δρόμος που είχαν ακολουθήσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και που συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτό το δρόμο στήριξαν από κοινού και με το Ποτάμι το καλοκαίρι.
Να σταματήσουν τα ψέματα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να σταματήσουν να εξαπατούν τον λαό του νομού μας. Ο λαός όχι μόνο να τους γυρίσει την πλάτη, αλλά να οργανώσει τον αγώνα και την πάλη του ενάντια στα μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του.
 Η απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, είναι μια καλή ευκαιρία ο λαός σε όλη την χώρα αλλά και στον νομό μας, να δείξει, μαζικά, μαχητικά, την αντίθεση του στα νέα μέτρα, να δείξει την αποφασιστικότητα του, να ορθώσει τοίχος, να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή τους, να διεκδικήσει με βάση τις ανάγκες του, που είναι σε αντιδιαστολή με της ανάγκες του κεφαλαίου για περισσότερο κέρδος.
Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει το ΠΑΜΕ, για την ταξική συσπείρωση των εργαζομένων, για την προώθηση της αντικαπιταλιστικής – αντιμονοπωλιακής,  λαϊκής συμμαχίας,  με την μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, καταστηματάρχες, μικροβιοτέχνες, επαγγελματίες.
Γι’ αυτό οι απεργιακές του συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πρέπει να έχουν μαζικό, αγωνιστικό, χαρακτήρα, να δοθεί η μάχη με όρους κλιμάκωσης, για να δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την λαϊκή αντεπίθεση, για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας – εξουσίας, με τον εργαζόμενο λαό κυρίαρχο στον πλούτο που παράγει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ.Ε ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ