Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην συμβιβαστούν με την κατάργηση των δικαιωμάτων  τους!

Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ και η σωματειακή επιτροπή καταγγέλλουν το δήμο Κατερίνης που εξακολουθεί  να αρνείται να  εφαρμόσει τις δύο εγκυκλίους του υπουργείου εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης οι οποίες αφορούν τους εργαζόμενους στα προγράμματα  κοινής ωφέλειας.
Στη συνάντηση  που είχε  πριν λίγες μέρες το Δ.Σ.  το Συνδικάτο και η  Σωματειακή  Επιτροπή με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, καταθέτοντας και σχετικό  υπόμνημα, ο Αντιδήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα εφαρμοστούν. Η υπόσχεση  αυτή όχι μόνο δεν τηρήθηκε, που είναι υποχρέωση του δήμου να εφαρμόσει  το νόμο, αλλά  ακολουθούν και τη γνωστή τακτική σε βάρος των εργαζομένων. Διαδίδουν το ψέμα ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται 8 μέρες άδεια και όχι 10, βγάζοντας  ανάλογη  ανακοίνωση, ενώ κάνουν το κορόιδο για το ανθυγιεινό και όλα τα προβλεπόμενα για τους εργαζόμενους της καθαριότητας. Προωθούν το διαίρει και βασίλευε ανάμεσα στους μόνιμους εργαζόμενους και στους απασχολούμενους στα προγράμματα κοινής ωφέλειας, το ρουσφέτι, κλπ, για να τους υποτάξουν, διδάσκοντας τους  και  με τον τρόπο αυτόν ότι είναι δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενοι στο δήμο Κατερίνης. Έτσι αντιλαμβάνονται οι κύριοι αυτοί τη δημοκρατία τους και τα διάφορα   λόγια του αέρα  περί δικαιοσύνης που ακούμε συχνά πυκνά. 
Συνάδελφοι  και Συναδέλφισσες 
Αυτήν την κατάσταση  πρέπει να τη σταματήσουμε! Η αρχή έγινε! Αν σκεφτεί κανείς  τα προηγούμενα προγράμματα κοινής ωφέλειας  όπου οι εργαζόμενοι δεν δικαιούνταν τίποτα. Ο αγώνας του ταξικού κινήματος έφερε αποτέλεσμα. Αφού  κάτω από τις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος αναγκάσαμε  την κυβέρνηση να   εφαρμόσει  το νόμο και  δεν πρόκειται να  κάνουμε πίσω  στην αδιαλλαξία των  δήμων. 
Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. καλεί τους εργαζόμενους  να απαιτήσουμε οργανωμένα  μέσα από τη  Σωματειακή  Επιτροπή και το συνδικάτο,  να  εφαρμόσει ο Δήμος στην ολότητα τους  τις δύο εγκυκλίους.
Ακόμα  διεκδικούμε την επέκταση των συμβάσεων  εργασίας όπως κάνουν  σε 21  δήμους της χώρας  οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινής ωφέλειας και σε πολλές περιπτώσεις  έχουν τη συμπαράσταση  και των συλλόγων των δήμων, ώστε   οι  εργαζόμενοι στα εν λόγω προγράμματα να έχουν το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας. Οι δήμοι έχουν δικαίωμα να κάνουν  επέκταση των συμβάσεων  κατά δύο μήνες, αν δεν ακολουθήσουν την πεπατημένη  του ρουσφετιού.
Καλούμε τα Δημοτικά  Συμβούλια να πάρουν  απόφαση  για επέκταση  των    συμβάσεων  εργασίας  για τους πάνω από 500 εργαζόμενους στο νομό μας.
Η   Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου καλεί το Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας να πάρει απόφαση και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά μας. Να  συντονίσουμε τον αγώνα μας γιατί  εδώ που έφεραν  εμάς, σίγουρα αργά ή γρήγορα  θα οδηγήσουν και εσάς. Άλλωστε το μοντέλο των εργασιακών  σχέσεων που εφαρμόζουν  οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου  είναι η απασχόληση, η  σύγχρονη  μισθωτή  σκλαβιά. Αν δεν αντιδράσουμε συλλογικά, ενωμένα για να σταματήσουμε  τον κατήφορο, οι νεότερες γενιές, τα παιδιά μας δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ!  
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 10:30πμ