Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Κάνοντας το άσπρο μαύρο και στο προσφυγικό

Κάνοντας το άσπρο μαύρο και στο προσφυγικό

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Και πού να φτιαχτεί το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής (δηλαδή το Κέντρο Προπαγάνδας που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ)! 
Ποιος θα τους πιάνει τότε!
Εδώ προσπαθούν μέρες τώρα να μας βγάλουν τρελούς σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου για το Προσφυγικό.
Όπου αποδέχθηκαν 50.000 θέσεις για πρόσφυγες και προσπαθούν να μας πουν ότι δεν τις αποδέχθηκαν – επειδή τάχα δεν αποδέχθηκαν τη δημιουργία ενός στρατοπέδου για 50.000 πρόσφυγες!
Δηλαδή, οι πρόσφυγες θα είναι 50.000, αλλά δεν θα μένουν όλοι μαζί!
Και ο κ. Τσίπρας μίλησε για «τρεις παράλογες προτάσεις», οι οποίες, όπως είπε, απερρίφθησαν.
Η μία αφορούσε το στρατόπεδο των 50.000 – αλλά τελικά ο αριθμός θα είναι αυτός, απλώς δεν θα δημιουργηθεί το στρατόπεδο.

Με λίγα λόγια, οι Ευρωπαίοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν – να φιλοξενήσει η Ελλάδα τους 50.000 από τους 100.000 συνολικά που θα φιλοξενηθούν σε χώρες της ΕΕ – και δήθεν υποχώρησαν από το «στρατόπεδο». Πιστεύει κανείς ότι τους ενδιέφερε πού και πώς θα φιλοξενηθούν; Μάλλον όχι. 
Η δεύτερη, κατά τον κ. Τσίπρα, «παράλογη πρόταση» ήταν αυτή που αφορούσε τη δυνατότητα μιας χώρας, αν δεν συμφωνεί, να μην επιτρέπει τη διέλευση προσφύγων από μια άλλη χώρα. 
Προφανώς κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από καμιά χώρα πλην αυτών που την πρότειναν.
Ας αφήσουμε που και αυτό μισοπέρασε, αφού στο κείμενο αναφέρεται πως «θα αποθαρρύνουμε την κίνηση προσφύγων ή μεταναστών στα σύνορα άλλης χώρας της περιοχής». 
Η τρίτη «παράλογη πρόταση» ήταν αυτή που αφορούσε τη δυνατότητα να υπάρξει μια νέα επιχείρηση της Frontex στα βόρεια σύνορά μας, ώστε να ελέγχει και να αποτρέπει προσφυγικές ροές προς την ΠΓΔΜ, ή πιθανώς αργότερα την Αλβανία.
Η αλήθεια είναι ότι η Frontex δεν επρόκειτο να προβεί σε φρούρηση συνόρων. Άλλη είναι η αποστολή της. Και αυτήν συμφωνήθηκε να φέρει σε πέρας. Δηλαδή, συμμετοχή στην ταυτοποίηση των προσφύγων. 
Με λίγα λόγια, έκαναν το άσπρο μαύρο ξανά και εμφάνισαν άλλη μια ηρωική προσπάθεια με ευτυχή κατάληξη.
Και ιδού τα πειστήρια: 
Στην παράγραφο 5 του κοινού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής αναφέρεται: «We welcome Greece's intention to increase reception capacity to 30.000 places by the end of the year and commit to supporting Greece and UNHCR to provide rent subsidies and host family programs for at least 20.000 more».
Δηλαδή, χαιρέτισαν «την πρόθεση της Ελλάδας να αυξήσει την ικανότητα υποδοχής προσφύγων σε 30.000 θέσεις μέχρι το τέλος του χρόνου ενώ άλλες 20.000 θέσεις θα δημιουργηθούν με επιδότηση ενοικίου». 
Παράλληλα, έγινε αποδεκτή και η δημιουργία των περίφημων hot spots στα νησιά, συνολικής χωρητικότητας 7.000 ατόμων, που βέβαια ουδείς πιστεύει ότι θα είναι μόνο 7.000.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε αμέσως ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε την δημιουργία των hot spots και αυτό είναι «ιδιαίτερα σημαντικό και ευχάριστο».
Αλλά για την εγχώρια προπαγάνδα «ιδιαίτερα σημαντικό και ευχάριστο» είναι ό,τι βολεύει τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο…

http://www.elzoni.gr