Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Με την ντροπολογία Χριστογιάννη στο νόμο του 2013 "θάβεται" το σκάνδαλο με τα δάνεια της ΑΤΕ σε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

 Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας προς τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης
Παπαγγελόπουλος.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγαννίδη, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι μπήκε στο αρχείο η δικογραφία για τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα, εξαιτίας της διάταξης του άρθρου 78 του ν.4146/2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων. «Και κατά την άποψή μου, η προαναφερθείσα διάταξη γι' αυτό ψηφίστηκε», σχολίασε, ενώ δεσμεύθηκε ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα που παρέχουν ασυλία σε οποιονδήποτε σαν τη διάταξη του άρθρου 78 του ν.4146/2013».

Να θυμίσουμε ότι η ντροπολογία κατατέθηκε εκπροθέσμως τότε στις 4/4/2013 από τους βουλευτές της Ν.Δ. Χριστογιάννη, Τσουμάνη και Σταμενίτη. Όπως καταγγέλθηκε τότε η ντροπολογία αποσκοπούσε σε αυτόν ακριβώς τον σκοπό δηλαδή το θάψιμο του σκανδάλου για τα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ενώ με δηλώσεις του τότε ο κ. Χριστογιάννης υποστήριζε ότι δήθεν έτσι θα διευκόλυνε την δανειοδότηση των επιχειρήσεων από τις Τράπεζες.
Σήμερα αποδεικνύεται με την αρχειοθέτηση των σκανδάλων ο ρόλος της ντροπολογίας του ζηλώσαντος την Ηροστράτειον δόξα κ. Χριστογιάννη και της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ  αλλά και των βουλευτών κ που την ψήφισαν.
 Άξιος ο μισθός τους.

Αντώνης Δ. Μάντζιος , οικονομολόγος