Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ‹ Κωνσταντίνος Χολέβας

Στις 13.11.2015 στο Παρίσι επιβεβαιώθηκε με τον πιο αιματηρό και τραγικό τρόπο η αποτυχία του πολυπολιτισμικού πειράματος στην Ευρώπη. Οι δράστες και αυτής της πολλαπλής δολοφονικής
επιθέσεως, αλλά και άλλων προσφάτων τρομοκρατικών ενεργειών στη Γαλλία και στο Βέλγιο είναι φανατικοί Μουσουλμάνοι γεννημένοι και μορφωμένοι σε δυτικοευρωπαϊκές χώρες. Η αντίληψη ότι μπορούμε να ενσωματώσουμε το Ισλάμ στην ευρωπαϊκή κοινωνία μέσω της εκπαιδεύσεως πάσχει σοβαρά. Άλλωστε και προ ολίγων ετών η Βρετανία βίωσε την ίδια εμπειρία. Οι δράστες του τρομοκρατικού κτυπήματος στο Μετρό και στα λεωφορεία του Λονδίνου ήσαν Ισλαμιστές, απόφοιτοι Βρετανικών Πανεπιστημίων.
Φυσικά δεν πρέπει να γενικεύουμε. Δεν είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι Ισλαμιστές, ούτε τζιχαντιστές. Το Ντάες ή ISIS ή Ισλαμικό Κράτος δεν στρέφεται μόνον κατά των ταλαιπώρων Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, αλλά και κατά των Μουσουλμάνων διαφορετικής αντιλήψεως. Το καθεστώς της Τεχεράνης και όλοι οι σιίτες Μουσουλμάνοι είναι αντίπαλοί του. Ο Μουσουλμάνος Δήμαρχος του Ρόττερνταμ καταδίκασε με σκληρά λόγια τα γεγονότα του Παρισιού. Όμως υπάρχουν κάποια δομικά στοιχεία στον πυρήνα του Ισλαμικού τρόπου σκέψης που καθιστούν πολύ δύσκολη την ενσωμάτωση όλων των Μουσουλμάνων στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Το επισήμανε πρώτος το 2005 ο Ιταλοαμερικανός κοινωνιολόγος Τζιοβάννι Σαρτόρι και συμφώνησε μαζί του ο τότε ηγέτης της Ιταλικής Αριστεράς Μάσσιμο Ντ΄ Αλέμα. Η πολυπολιτισμικότητα κηδεύεται δημοσία δαπάνη σε όλη την Ευρώπη. Την έχουν ήδη καταδικάσει η Άγγελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί, ο Ντέιβιντ Κάμερον και άλλοι.
Είναι καιρός η Ευρώπη να ξαναπροβάλει τις χριστιανικές, ελληνικές και ρωμαϊκές ρίζες της. Είναι ανάγκη κάθε έθνος- κράτος της Ευρώπης να ενισχύσει την ταυτότητά του και να την διδάξει μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος. Πολυπολιτισμικές και πολυθρησκειακές αντιλήψεις, όπως η πρόταση του Υπουργού Παιδείας για αντικατάσταση των Ορθοδόξων Θρησκευτικών από Θρησκειολογία έχουν ήδη απαξιωθεί από τις εξελίξεις στο Παρίσι και σε όλη την Ευρώπη. Η ιδέα, δηλαδή, να μην διδάξουμε την Ορθοδοξία στα ελληνόπουλα, μήπως και ενοχληθούν οι Μουσουλμάνοι μαθητές που ενδεχομένως βρίσκονται στην τάξη, είναι παταγωδώς αποτυχημένη. Επίσης η ιδέα για τη δημιουργία Κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης μόνον προβλήματα και εντάσεις θα προκαλέσει.
Ας δούμε κατάματα την πραγματικότητα μακριά από ακρότητες ρατσιστικού ή συριζαϊκού τύπου. Ναι στους πρόσφυγες που κινδυνεύουν από τον συριακό εμφύλιο, όχι όμως στην πολιτική ανοικτών συνόρων, η οποία θα συσσωρεύσει και ανεξέλεγκτους φανατικούς ισλαμιστές στη χώρα μας. Να γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Να πιεσθεί η Τουρκία, η οποία λαμβάνει ήδη ευρωπαϊκά κονδύλια, να εγκαταστήσει στο έδαφός της τα σημεία αστυνομικού ελέγχου των μετακινουμένων.
Όχι άλλες ιδεοληψίες εις βάρος της εθνικής ταυτότητας και της ασφάλειας του λαού μας.
Άρθρο μου στην Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 22 Νοεμβρίου 2015