Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΙΤΩΝ Ν.ΞΑΝΘΗΣ

 ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015
Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ
ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΙΤΩΝ Ν.ΞΑΝΘΗΣ



Μία ευρεία συνεργασία πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου, που σκοπό έχει τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς εγκαινίασαν ο Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης και ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης, οι οποίοι συνυπέγραψαν πρωτόκολλο συμφωνίας αδελφοποίησης.
Η ενταγμένη στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015» εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης και επικεντρώθηκε στην παρουσίαση παραδοσιακών χορών και εθίμων της Δυτικής Θράκης, που ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό, το οποίο  καταχειροκρότησε τους συντελεστές.


Σάββας Χιονίδης: «Ο λαϊκός μας πολιτισμός και η λαϊκή μας παράδοση, δυναμική στάση και διαχρονική πορεία της πολιτιστικής και πνευματικής μας ζωής»

Σύντομο χαιρετισμό στη διάρκεια της εκδήλωσης απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές  για την πρωτοβουλία της αδελφοποίησης και για τη γενικότερη δράση τους τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Εκδηλώσεις όπως η αποψινή αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο του λαϊκού μας πολιτισμού και της λαϊκής μας παράδοσης, η οποία δεν είναι κάτι το στατικό ούτε το μουσειακό, αλλά δυναμική στάση και διαχρονική πορεία της πολιτιστικής και πνευματικής μας ζωής, αδιάκοπη και αδιάσπαστη. Οι άνθρωποι που πλαισιώνετε τους πολιτιστικούς συλλόγους αποδεικνύετε καθημερινά στην πράξη ότι η διατήρηση της Παράδοσης αποτελεί θέμα σοβαρής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας στην οποία ο Δήμος Κατερίνης θα είναι πάντα αρωγός και συνοδοιπόρος».

Την όμορφη εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών  αρχών, φορέων, συλλόγων  και ειδικότερα όλων των Θρακικών Συλλόγων της Πιερίας.
Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν ο Μιχάλης Καμανατζής, Πρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Κατερίνης Ο Όλυμπος, ο Απόστολος Πολυμένης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης και ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Με την αδελφοποίηση αυτή, δύο σύλλογοι με σημαντική δράση, που έχουν κοινούς σκοπούς, οι οποίοι είναι η ηθική, κοινωνική, πολιτιστική, πνευματική ανάπτυξη των μελών τους, καθώς και η αναβίωση και διατήρηση των ηθών και εθίμων του Θρακικού αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού επισφραγίζουν μία γόνιμη περίοδο συνεργασίας».

Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε από τους προέδρους των δύο Συλλόγων: «Οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι έχουν έδρες, ο μεν πρώτος στην καρδιά της Μακεδονίας μας, ο δε δεύτερος στην καρδιά της Δυτικής Θρακικής γης και βρίσκονται έτσι σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές, γεγονός που μας ενώνει ακόμη περισσότερο και αποτελεί εχέγγυο μίας αρμονικής κοινής πολιτιστικής διαδρομής».