Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ενημερωτική εκδήλωση του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας με θέμα: «AIDS: Μια Συνεχής Απειλή»

Το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας, ευρέως γνωστό και ως Aids, είναι μια νόσος του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό
HIV. Η νόσος παρεμβαίνει στο ανοσοποιητικό σύστημα και παρεμποδίζει τη λειτουργία του, αυξάνοντας τις πιθανότητες λοιμώξεων και όγκων των οροθετικών ατόμων. Με την πάροδο του χρόνου, η νόσος εξελίσσεται εκθετικά, καταπονώντας τον οργανισμό του ασθενούς σε καταστροφικό βαθμό.

Ο Τομέας Υγείας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS» την 1η Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής ευθύνης, διοργανώνει δωρεάν Διάλεξη για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών, σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η Διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου 2015, 14.00-16.00, στην αίθουσα ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Εθνικής Αμύνης 1, στη Θεσσαλονίκη.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, θα είναι ο κύριος Παναγιώτης Κολλάρας, Διευθυντής ΕΣΥ, Παθολόγος Λοιμωξιολόγος, Α’ Παθολογική Κλινική ΑΧΕΠΑ ΠΓΝΘ, ο οποίος θα αναλύσει τη θεματολογία, τους τρόπους προφύλαξης, καθώς και τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ!


Για την συμμετοχή τους, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, δηλώνοντας συμμετοχή ΕΔΩ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Η Διάλεξη θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι Ραδιοφωνικοί Σταθμοί Ράδιο Θεσσαλονίκη και Ερωτικός FM, η Εφημερίδα Μακεδονία και η ιστοσελίδα thestival.gr. Χορηγός της διάλεξης είναι το τυπογραφείο Print XPress.

Πληροφορίες:
ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, Τ: 2310 552406