Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

«Μεγάλος αδελφός» με ηλεκτρονικό δίχτυ σε όλες τις επιχειρήσεις! Ποιες θα συνδεθούν πρώτες με το Taxis

- Το ηλεκτρονικό "δίχτυ" που απλώνει το υπουργείο Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής
- Στόχος ο ΦΠΑ και ο φόρος εισοδήματος

- Η μεγάλη απάτη με τις πειραγμένες ταμιακές μηχανές και το «πειραγμένο» λογισμικό κάνουν... "υποχρέωση" τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet
- Στα... χνάρια των αποδείξεων με το μάτι του "Μεγάλου Αδελφού" για να μη χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ
- Διαβάστε αναλυτικά το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για να σταματήσει η "αιμορραγία" από τα δημόσια ταμεία

Ηλεκτρονικό δίχτυ για την πάταξη της φοροδιαφυγής αρχίζει να απλώνει το υπουργείο Οικονομικών. Θα αφορά τόσο στο ΦΠΑ όσο και στο φόρο εισοδήματος. Η μεγάλη απάτη με τις πειραγμένες ταμιακές μηχανές και το «πειραγμένο» λογισμικό, και προπαντός η τεράστια έκταση που έχει πάρει υποχρεώνουν το υπουργείο Οικονομικών να επιταχύνει τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet.

Follow... the money!
Το δίκτυο θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την Ελλάδα και όλες τις επιχειρήσεις. Θα είναι ο «μεγάλος αδελφός» που θα παρακολουθεί την τύχη των αποδείξεων που κόβονται, γιατί τώρα χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ με τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες.

Έτσι, το υπουργείο εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει τη διασύνδεση. Η αρχή θα γίνει από τα μπαρ, τις ταβέρνες, τα εστιατόρια, τις καφετέριες, τις αλυσίδες γρήγορου φαγητού και γενικότερα την εστίαση, γιατί οι τελευταίοι έλεγχοι έχουν δείξει ότι σε αυτή τη δραστηριότητα γίνεται όργιο με τις μαϊμού ταμειακές μηχανές και το «πειραγμένο» λογισμικό.
Για παράδειγμα διαπίστωσαν ότι ενώ οι μηχανές έκοβαν κανονικά τις αποδείξεις, στο τέλος της ημέρας η πρόσθεση που γινόταν εμφάνιζε πολύ λιγότερες εισπράξεις και έτσι το Δημόσιο έχανε ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος, αφού οι φορολογικές καταβολές γίνονταν με το άθροισμα και όχι με το σύνολο των αποδείξεων.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες δραστηριότητες οι οποίες ρέπουν προς τη φοροδιαφυγή, όπως συνεργεία αυτοκινήτων, φανοποιεία. Το κριτήριο θα είναι η παραβατικότητα που διαπιστώθηκε με τους ελέγχους.

Η ετοιμότητα του κράτους
Από το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνουν το newsit.gr ότι οι υποδομές είναι έτοιμες για τη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου. Μάλιστα προσθέτουν ότι αν δεν μεσολαβούσαν οι πολιτικές εξελίξεις το καλοκαίρι θα είχε εφαρμοστεί το μέτρο στα νησιά με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, πράγμα που θα γίνει οπωσδήποτε ως την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν.
Η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis σε συνδυασμό με τους συνεχείς ελέγχους ώστε να κόβονται αποδείξεις θα περιορίσουν δραστικά τη φοροδιαφυγή, πιστεύουν στο υπουργείο Οικονομικών και θα αυξήσουν σημαντικά τα έσοδα του Δημοσίου.