Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα

 Την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στην πόλη της Κατερίνης με κάθε επισημότητα. Το
πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη, π. Βαρνάβα Λεοντιάδη.



            Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Πιερίας, Στέφανος Μπιτόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, το Μακεδονικό Αγώνα, αποδίδοντας φόρο τιμής στους Μακεδονομάχους, που θυσιάστηκαν για την επανένωση της Ελλάδας και τονίζοντας πως οι θυσίες αυτές αποτέλεσαν το προοίμιο και την έμπνευση των νικηφόρων πολέμων του 1912-13 και της απελευθέρωσης της Μακεδονίας, και αργότερα, των Βαλκανικών Πολέμων.


            Στη συνέχεια στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, τον Βουλευτή Πιερίας, κ. Χαρίλαο Τζαμακλή, που εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων και τον περιφερειακό σύμβουλο, κ. Στέφανο Μπιτόπουλο, που εκπροσώπησε την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν η δημοτική σύμβουλος Κατερίνης Ροδή Ελευθεριάδου - Μελετλίδου εκπροσωπώντας το Δήμο Κατερίνης, ο διοικητής της ΧΧIV Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΟΔΕ Πιερίας και του ΛΑΟΣ Πιερίας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων:  Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, Σύλλογος Κρητών "Οι Σταυραετοί", Σύλλογος Κρητών "Το Ξαθέρι", Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας "Πίερες" και Πολιτιστικό – Αθλητικό Σωματείο Sportland Νικηφόρου Μπουροζίκα.


            Τέλος, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η τελετή έλαβε τέλος.
Μετά το πέρας της τελετής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Μπόλαρης δήλωσε σχετικά με τη σημερινή ημέρα τα εξής: "Αναλογιζόμαστε τους αιματηρούς αγώνες για την ελευθερία του τόπου, για την ελευθερία της Μακεδονίας και τιμούμε τους αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα. Από αυτούς παίρνουμε δύναμη και θάρρος για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές δυσχέρειες, τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε νικηφόρα όπως και αυτοί".


Δελτία τύπου, ανακοινώσεις  και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της  Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα : http://pieria.pkm.gov.gr και στο facebook: www.facebook.com/pepierias