Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΙΚΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

 Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 8:30μμ στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
…και από την Ιταλία στην Κατερίνη.

Ποιητική βραδιά για τους  «έρωτες της Ενδορφίνης»
του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, που κυκλοφορουν στην Ιταλία από τις εκδόσεις Edizioni Universum

 «Οι έρωτες της Ενδορφίνης»/Gli amori dellEndorfine, είναι ο τίτλος της ενότητας  των ποιημάτων του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου που περιλαμβάνονται στη δίγλωσση τριλογία «TRA LUDICHE EVOLUZIONI INTERIORI SI CERCA L'AMORE/ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΑΝΑΖΗΤΑΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ», " EDIZIONI UNIVERSUM, (ITALIA 2014,  ISBN:9788888255392) που κυκλοφορεί από το Δεκέμβριου του 2014, στη γειτονική Ιταλία. Πρόκειται για μια επιλογή ερωτικών ποιημάτων από τις μέχρι σήμερα συλλογές του και νέα ποιήματα που δημοσιεύονται πρώτη φορά.
Στη συλλογή που κυκλοφορεί μόνο στη γειτονική Ιταλία, συμμετέχει ο ίδιος ο Ιταλός εκδότης κ. Giovanni Campisi με την ενότητα Lamore universal/ Παγκόσμια αγάπη και η γνωστή Ιταλίδα ποιήτρια Ornella Cappuccini (η οποία έχει μεταφραστεί σε 23 γλώσσες) με την ενότητα «In giochi Delfici di mare Greco, le Muse, Venere, Saffo e zefiro/ Μούσες, Αφροδίτη, Σαπφώ, Ζέφυρος σε Δελφικά παιχνίδια της Θάλασσας του Αιγαίου».
Η Ελληνοιταλική έκδοση είναι σε μετάφραση της Γεωργίας Χαΐδεμενοπούλου, η οποία αποδίδει εξαιρετικά τα ποιήματα του Μπικηρόπουλου στην Ιταλική γλώσσα και στην ελληνική γλώσσα των 2 Ιταλών ποιητών.
Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015, στις 8:30μμ,στην «Ποιητική Βραδιά» που διοργανώνεται στην Κατερίνη,  στο Θεατρικό Εργαστήρι «ΑΥΛΑΙΑ» του Ανδρέα Μιχαήλ,(απέναντι από την είσοδο του 4ου Λυκείου στο πάρκο στην οδό Μητροπόλεως και Σμύρνης 10) θα μιλήσει η μεταφράστρια κ. Γεωργία Χαΐδεμενοπούλου( συγγραφέας παραμυθιών –κριτικός λογοτεχνίας) η οποία θα απαγγείλει στα Ιταλικά τα ποιήματα, η ποιήτρια Γιώτα Τσερτεκίδου, ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος για την «ελληνοιταλική» εμπειρία του,  ενώ την απόδοση των ποιημάτων στα ελληνικά θα κάνει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Χανδόλιας.
 Επίσης θα παρουσιαστούν ποιήματα του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου που έχουν δημοσιευθεί στο Ιταλικό θεματικό περιοδικό UT.
Τη βραδιά θα διανθίσουν με τις κιθάρες και το τραγούδι τους  γνωστοί τραγουδοποιοί  από την Πιερία!
 Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας».
Η είσοδος είναι ελεύθερη.