Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ - Αυτές είναι οι εκλογές της αλήθειας

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ κ. Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Γεωργαντάς: Αυτές είναι οι εκλογές της αλήθειας


“Αυτές οι εκλογές γίνονται χωρίς ψέματα. Είναι οι εκλογές της αλήθειας, όπου θα κριθεί η αξιοπιστία των λόγων όλων των πολιτικών  δυνάμεων και η δυνατότητα να δώσουν ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στον ελληνικό λαό το επόμενο διάστημα” δήλωσε από την Κατερίνη ο Γιώργος Γεωργαντάς, πρώην Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Κιλκίς, ο οποίος επισκέπτεται το νομό Πιερίας στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.


Ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στους δημοσιογράφους άσκησε δριμεία κ


 
ρτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησαν την εικόνα εύκολων λύσεων και εναλλακτικών προτάσεων για τις οποίες, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία έλεγε ότι δεν υπάρχουν και δυστυχώς για τη χώρα διαψεύστηκαν.
  
“Δεν υπάρχουν ιδεοληψίες πλέον στον ορίζοντα. Είναι οι εκλογές που ο καθένας πρέπει με απόλυτη σαφήνεια, με προσέγγιση της πραγματικότητας και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό να πει πραγματικά πώς μπορούμε να πορευθούμε” ειπε.


Για τα περιθώρια βελτίωσης της παρούσας συμφωνίας από μία ενδεχόμενη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας ο κ. Γεωργαντάς υποστήριξε ότι η ΝΔ θα πετύχει καλύτερα αποτελέσματα μέσα στο συμφωνηθέν και ψηφισθέν πλαίσιο.
“Αυτό που ψηφίσαμε είναι ένα πλαίσιο υποχρεώσεων. Η διαμόρφωση των λεπτομερειών στην εκτέλεση και στην εφαρμογή αυτών των υποχρεώσεων μπορεί να τροποποιηθεί” ανέφερε. 


 “Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι και ξέρει και έχει την εμπειρία και μπορεί να το πράξει. 
Θυμίζω το καλοκαίρι του 2012 ο φόρος των επαγγελματιών ήταν 35% που, αν και μνημονιακή υποχρέωση, καταφέραμε να το κάνουμε 26%

Το 23% στην εστίαση, επίσης μνημονιακή υποχρέωση, το κάναμε 13% καθώς μειωσαμε και την εισφορά αλληλεγγύης κατά 30%. Και όλα αυτά με τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων μας καθώς τους πείσαμε για τη δυνατότητα εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων από άλλες πηγές. Μέσα από τη συνεννόηση με τους εταίρους μας μπορούμε να βγούμε από την κρίση” πρόσθεσε ο κ. Γεωργαντάς. 


Αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις κάποιες από τις οποίες δίνουν βραχεία κεφαλή, αυτή τη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε ότι τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι το αποτέλεσμα των προσδοκιών που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με εύκολες και εναλλακτικές λύσεις, κρυπτόμενος, όπως είπε, πίσω από το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο.
“Αυτά όλα τα αφηγήματα δεν υφίστανται πλέον και αυτό ακριβώς καταγράφεται στα δημοσκοπικά αποτελέσματα”  τόνισε κάνοντας λόγο για πλήρη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεων - συναντήσεων του κ. Γεωργαντά είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης, τα δημαρχεία Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου και το Γενικό Νοσοκομείο.