Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε στο γραφείο της φοιτήτριες και μαθήτριες από το Ιράν στο πλαίσιο των “Ολυμπίων εν Δίω”

Σοφία Μαυρίδου: “Τα Ολύμπια εν Δίω αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή διαφορετικοί πολιτισμοί και κουλτούρες. Νέοι από τη χώρα μας, αλλά και από
διάφορες συμμετέχουσες χώρες του εξωτερικού ανταλλάσσουν τα πλούσια πολιτισμικά γνωρίσματα που φέρουν από τις πατρίδες τους και σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών δημιουργούν ειλικρινείς φιλίες και δεσμούς μεταλαμπαδεύοντας τις εμπειρίες τους πίσω στον τόπο τους, δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις”

Την Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου υποδέχτηκε στο γραφείο της στην Π.Ε. Πιερίας, δεκαεννέα φοιτήτριες και μαθήτριες από το Ιράν, οι οποίες βρέθηκαν στην Πιερία για να συμμετέχουν στη Διεθνή Νεανική Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού, “Ολύμπια εν Δίω”. Οι νεαρές συνοδεύονταν από τον Αθανάσιο Μπίντα, θεατρικό συγγραφέα και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των “Ολυμπίων εν Δίω”, τη Μιράντα Παππά, Προϊσταμένη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και τη Θεοδώρα Τσαχουρίδου, συνεργάτιδα του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων και υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων των “Ολυμπίων εν Δίω”.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  καλωσόρισε τις νεαρές Ιρανές στην Πιερία και τους εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά όλων των Πιεριέων, “καθώς τα “Ολύμπια εν Δίω” αποτελούν έναν εξαιρετικό θεσμό που φέρνει σε επαφή διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και με αυτόν τον τρόπο βρέθηκαν στον τόπο μας και αλληλεπιδρούν με τα νέα παιδιά της περιοχής μας ανταλλάσσοντας στοιχεία του τόπου τους με το δικό μας”. Οι νεαρές φοιτήτριες και μαθήτριες με τη σειρά τους ευχαρίστησαν την κα Μαυρίδου για τη θερμή υποδοχή και της μετέφεραν τις ευχάριστες εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Πιερία.

Ο κος Μπίντας τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το Ιράν συμμετέχει με αντιπροσωπεία του στα “Ολύμπια εν Δίω”, καθώς είναι η δεύτερη φορά που η χώρα αυτή μας τιμάει με την παρουσία και τη συμμετοχή της. Οι δεκαεννέα φοιτήτριες και μαθήτριες από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα “
Kherad Art House” και “Fanoos Art & Culture House Tehran”  θα συμμετέχουν με δύο παραστάσεις, το “Harem's House”, που είναι μουσικοδραματικό δρώμενο που θα πραγματοποιηθεί στις 29-9-2015 και την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή που θα πραγματοποιηθεί στις 30-9-2015, αντίστοιχα, όπως ανέφερε η κα Παππά. Και οι δύο παραστάσεις θα δοθούν στη μητρική γλώσσα των κοριτσιών.

Τέλος συζητήθηκε η ιδιαίτερη προσφορά των θεσμού των “Ολυμπίων εν Δίω” στην προβολή και προώθηση των πολιτισμικών ιδανικών όλων των χωρών που συμμετέχουν, ενώ ταυτόχρονα δίνεται μία εξαιρετική ευκαιρία σε νέα παιδιά από διάφορες χώρες με διαφορετικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά να έρθουν σε επαφή, να δημιουργήσουν δεσμούς και να γνωρίσουν κουλτούρες διαφορετικές από τις δικές τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων και την υπόσχεση ότι η Πιερία και το Ιράν θα ξαναέρθουν σύντομα σε επαφή, μέσα και από άλλες δράσεις και δραστηριότητες που θα φέρουν και πάλι κοντά το ελληνικό με το ιρανικό στοιχείο.
               



Δελτία τύπου, ανακοινώσεις  και φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της  Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα : http://pieria.pkm.gov.gr