Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

 Από 26-28 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υπευθύνων Νεότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Συνέδριο διοργάνωσε η Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής Νεότητας και φιλοξένησε η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στις εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Σουμελά.


Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, καθώς και πολυμελής αντιπροσωπεία νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Διονύσιο Γκόλια, Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας.


Την Πέμπτη 27 Αυγούστου τους συνέδρους ευλόγησε με την παρουσία και τους σοφούς λόγους του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Επίσης παρέστησαν οι Μητροπολίτες, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμπωπίας κ. Ιωήκ και Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.


Εκπροσωπήθηκαν 60 περίπου Ιερές Μητροπόλεις, ενώ τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν 200 σύνεδροι.
Την ευθύνη διοργανώσεως είχε ο Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής, ενώ την οργανωτική υποστήριξη είχε πολυμελής ομάδα στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, υπό την καθοδήγιση του Υπευθύνου του, Αρχιμ. Διονυσίου Ανθόπουλου.