Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Δήλωση συμμετοχής του βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα στην ΚΟ της «Λαϊκής Ενότητας»

Μετά την αθέτηση των δημόσιων δεσμεύσεων, του αντιμνημονιακού προγράμματος, τις ιδρυτικές θέσεις και αρχές του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των μνημονίων και των μέτρων
σκληρής λιτότητας, και μάλιστα με ευθύνη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, αποχωρώ από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Επιλέγω να τιμήσω τη σχέση εμπιστοσύνης που μέσα από μακροχρόνιους αγώνες οικοδομήσαμε από κοινού με τις κοινωνικές ομάδες που σήμερα βλέπουν ένα τρίτο σκληρότερο μνημόνιο να εφαρμόζεται, καταλύοντας τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και φέρνοντας περισσότερη φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.
Θα συμπορευτώ με τις δυνάμεις του ελληνικού λαού που σε μεγάλο συντριπτικό ποσοστό είπε στο πρόσφατο δημοψήφισμα ένα περήφανο ΟΧΙ, ένα ΟΧΙ στη συνέχιση της βαρβαρότητας.
Συντάσσομαι με το πλατύ, αντιμνημονιακό, προοδευτικό, δημοκρατικό μέτωπο,  τη «Λαϊκή Ενότητα» για ένα νέο δρόμο χωρίς μνημόνια και εποπτείες για την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και για μια προοδευτική προοπτική για τη χώρα μας.
Καλώ κάθε πολίτη,  όλους και όλες όσοι δώσαμε τα τελευταία χρόνια μεγάλους και ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στα μνημόνια να συνεχίσουμε μέχρι τέλους για την αξιοπρέπεια μας, για τη νεολαία, για τον λαό μας.
Ζήσης Ζάννας