Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Eθνικός... ξεπεσμός! ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πιο χαμηλά δεν πάει! Οι ερασιτέχνες των Φερόε έκαναν την Εθνική να μοιάζει ομαδούλα και με το τελικό 2-1 την στέλνουν εκτός Euro 2016, σε μια από τις χειρότερες στιγμές της
ιστορίας της!

Υπάρχουν στιγμές που ό,τι και να γράψει είναι λίγο, ελάχιστο, μιας και δεν γίνεται να αντικατοπτρίσεις την πραγματικότητα. Μια από αυτές είναι σήμερα και τα όσα είδαμε στους Νήσους Φερόες. Εκεί σε μια χώρα που το ποδόσφαιρο το έχουν ως χόμπι, οι ερασιτέχνες του Όλσεν έκαναν ό,τι ήθελαν την Εθνική μας. Μια Εθνική που δεν είχε την παραμικρή σχέση με αυτή που όλοι ξέραμε εδώ και πολλές δεκαετίες, ακόμα και τότε που δεν κατάφερνε απολύτως τίποτα. Τουλάχιστον τότε δεν γνώριζε ταπεινωτικές ήττες από ομάδες όπως οι Νήσοι Φερόες. Γιατί ταπεινωτικό είναι να θέλεις ΜΟΝΟ τη νίκη για να έχεις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Euro 2016 και να χάνεις με 2-1 και με τον Καρνέζη καλύτερό σου παίκτη. Πλέον ούτε με θαύμα δεν μπορεί να έρθει η πρόκριση γιατί και να γίνει το θαύμα, θα πρέπει αυτή η ομάδα να μπορεί να κερδίσει και πάλι, κάτι που μόνο εύκολο δεν μοιάζει...
Ντροπιαστικό ημίχρονο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος που όσο και να μην θέλουμε να είμαστε υπερβολικοί, ήταν ντροπιαστικό για την Εθνική. Δεν μπορείς να πεις αλλιώς το συγκεκριμένο διάστημα, καθώς ναι μεν οι παίκτες του Σέρχιο Μαρκαριάν δημιούργησαν και έχασαν ευκαιρίες, αλλά από την άλλη πίσω ήταν κίνδυνος-θάνατος.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δέχτηκε ένα γκολ, ενώ οι ερασιτέχνες των Φερόε έχασαν τρεις κλασικές ευκαιρίες για ακόμα περισσότερα, σε ένα εφιαλτικό ημίχρονο για την Εθνική μας. Για την ακρίβεια ένα ακόμα εφιαλτικό ημίχρονο από τα πολλά που έχουν υπάρξει στα προκριματικά του Euro 2016.
Ευκαιρίες με το καλημέρα για τους... ψαράδες
Τι και αν η Εθνική μας ήταν η ομάδα που ήθελε όσο τίποτα άλλο τη νίκη; Στον αγώνα καλύτερα μπήκαν τα Φερόε και μόλις στο πρώτο λεπτό ή για να τα λέμε σωστά στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα, βρέθηκαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, με τον Έντμουντσον να αστοχεί από καλή θέση. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 7' ο Καρνέζης έδιωξε εξαιρετικά το σουτ και πάλι του Έντουντσον κρατώντας το μηδέν. Ένα πραγματικά τραγικό δεκάλεπτο με τα Φερόε να μοιάζουν Μπαρτσελόνα ή πιο σωστά την Εθνική μας να έχουν κάνει τους αντιπάλους τους να μοιάζουν Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ.
Αντέδρασαν αλλά ένα λάθος έκανε το 1-0


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ