Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Εμβάθυνση ΟΝΕ : Ισχυροποίηση των μηχανισμών της αντιλαϊκής στρατηγικής κεφαλαίου - ΕΕ

Η εμβάθυνση της ΟΝΕ, η ενίσχυση της "ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης" σημαίνουν ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, μεγαλύτερη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης
σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη συζήτηση σχετικά με την επανεξέταση του πλαισίου της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, σημειώνοντας τα εξής:   
"Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι η Ε.Ε στρέφεται  κατά των λαών, χτυπάει τα εργατικά –λαϊκά δικαιώματα για να υπηρετήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα των μονοπωλιακών οικονομικών ομίλων.    
Εμβάθυνση της ΟΝΕ σημαίνει ισχυροποίηση των μηχανισμών της αντιλαϊκής στρατηγικής  κεφαλαίου - ΕΕ.
Με μέτρα όπως το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, ενίσχυση του Γιούρογκρουπ και άλλα, δυναμώνει η εποπτεία εφαρμογής διαρκούς λιτότητας για τους λαούς χάριν της ανταγωνιστικότητας και  κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Κοινός στόχος των ευρωενωσιακών μονοπωλίων, η παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Όσο κι αν παίρνετε μέτρα, όσο κι αν μιλάτε για σύγκλιση, την ανισομετρία και την καπιταλιστική κρίση δεν μπορείτε να την αποτρέψετε.
Σ΄ αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική, οι λαοί μια απάντηση έχουν : οργάνωση και επίθεση, για την ικανοποίηση των δικών τους αναγκών, αποδέσμευση από την ΕΕ, με την οικονομία και την εξουσία στα χέρια τους".

24-06-2015          Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ