Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ο Δημήτρης Καζάκης επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 4ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Ο Δημήτρης Καζάκης επανεξελέγη
Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

Ο οικονομολόγος αναλυτής Δημήτρης Καζάκης, επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 4ου Συνεδρίου του Μετώπου, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015.


Στη νέα Πολιτική Γραμματεία, συμμετέχουν επίσης, ως τακτικά μέλη, οι: Γιάννης Αθανασιάδης, Α’ αναπληρωτής Γ.Γ., Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος, Β’ αναπληρωτής Γ.Γ., Δημήτρης Κυπριώτης, οργανωτικός γραμματέας, Αναστάσιος Κώνστας, Σταύρος Κατσούλης και Λάμπρος Μπακόλας. Αναπληρωματικά μέλη οι: Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Γιωργής, Οθων Κουμαρέλλας και Δαμιανός Νικολάου.

Η εκλογή της νέας Π.Γ. πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού διαλόγου που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ. και συγκροτήθηκε σε σώμα κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασής της.


Οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου άρχισαν την Πέμπτη 11 Ιουνίου, με χαιρετισμούς του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου, εκ μέρους της απερχόμενης Π.Γ. και του Δημήτρη Καζάκη. Στη συνέχεια, την έναρξη των εργασιών χαιρέτισαν εκπρόσωποι κομμάτων, κινημάτων και προσωπικότητες.

Την Παρασκευή το πρωί, άρχισε η διαδικασία του πολιτικού διαλόγου. Ακούστηκαν οι απολογισμοί των απερχόμενων οργάνων και ομιλίες δεκάδων συνέδρων, που διήρκησαν έως το απόγευμα της Κυριακής και αφορούσαν σε πολιτικά και οργανωτικά θέματα.

Με την πολιτική του απόφαση, το 4ο Συνέδριο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) διαπιστώνει ότι «η νέα συγκυβέρνηση απέδειξε ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να υπηρετήσει τον ελληνικό λαό και την πατρίδα» και «δεσμεύει το Μέτωπο να μην υπάρξει τώρα και στο μέλλον κανενός είδους πολιτική συνεργασία με πρόσωπα, δυνάμεις, ομάδες και σχήματα που ψήφισαν ή στήριξαν το καθεστώς κατοχής και τους νόμους του».

Θεωρεί ότι «μόνο το ΕΠΑΜ στη σημερινή συγκυρία μπορεί να δημιουργήσει τον αντίπαλο πόλο έναντι των δοσιλόγων του μνημονίου και του αντιμνημονίου» και «αναλαμβάνει το καθήκον να συμβάλει στη δημιουργία μιας ευρείας Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας στη βάση των θεμελιωδών προταγμάτων του Μετώπου, όπου θα μπορεί να συμμετάσχουν προσωπικότητες, εκπρόσωποι των ζωντανών δυνάμεων του έθνους».

Επίσης, σύμφωνα με την πολιτική απόφαση, «για να ανταπεξέλθει το ΕΠΑΜ στον αγώνα και για να αντέξει υπό τις νέες ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες, χρειάζεται να γίνει ακόμη πιο συνεκτική και ενιαία οργάνωση. Θα πρέπει οι οργανώσεις και τα όργανά τους να λειτουργούν σαν ενιαίος οργανισμός μάχης τόσο στα καθημερινά πολιτικά μέτωπα, όσο και μέσα στην κοινωνία με όρους κινήματος».


Η νέα Πολιτική Γραμματεία του Μετώπου δεσμεύτηκε από το συνέδριο να καταθέσει εντός μηνός από την συγκρότησή της σε σώμα, πλήρες και αναλυτικό πολιτικό σχέδιο δράσης του ΕΠΑΜ. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πολιτική απόφαση, «το σχέδιο αυτό θα έχει σαν στόχο να αναδείξει το ΕΠΑΜ σε δύναμη ικανή να διεκδικήσει την εξουσία για τον λαό άμεσα».