Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πρόκριση σε γεμάτο Παλέ ντε σπορ θέλει η εθνική μας ομάδα βόλεϊ

Έβγαλαν...πιστόλια οι διεθνείς μετά τη συγκλονιστική νίκη επί της Σλοβακίας και δήλωσαν την πίστη τους στην πρόκριση, αφού με τον Τζούριτς στη δωδεκάδα και τρεις νίκες στη
Θεσσαλονίκη(Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή) θα προκριθούν στο φάιναλ φορ του Παγκοσμίου Λιγκ, που θα γίνει στη Μπρατισλάβα.

Ο Ντίμα Φιλίποφ που βοήθησε τα μάλα για την ανατροπή, με το ατομικό μπλοκ στον Σόπκο(18-17) τόνισε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα «δεν κρίθηκε η νίκη στο δικό μου μπλοκ, ήταν ομαδικό αποτέλεσμα. Παίξαμε πέντε σετ και σαν ομάδα. Μόνο έτσι έρχονται οι επιτυχίες. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον και με γεμάτο το Παλέ ντε Σπορ, μπορούμε να κάνουμε τρεις νίκες. Με την προσθήκη του Τζούριτς θα γίνουμε πιο δυνατοί, αν και ο Αρμενάκης βοήθησε πολύ στο ματς με τη Σλοβακία, από το σερβίς και τις κόντρα μπάλες».

Ο χιουμορίστας Ανδρέας Φράγκος που πήρε 8 πόντους στο τάι μπρέικ είπε αρχικά «επίτηδες παίξαμε πέντε σετ σε τρία ματς για να χρησιμοποιηθούν όλοι οι παίκτες» και πρόσθεσε «είμαστε νέα ομάδα και παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι. Το είπα από την αρχή ότι πιστεύω στην ομάδα. Δεν στηριζόμαστε σε άτομα, αλλά στο σύνολο. Δεν υπάρχει ένας παίκτης να τραβήξει την Εθνική. Χρειάζονται όλοι, κι αυτό φάνηκε στο Μεξικό».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος τόνισε: «Και οι δυο ομάδες ήταν εξαντλημένες και εξουθενωμένες γι αυτό και δεν παίχθηκε υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Έγιναν πολλά λάθη. Εμείς κρατήσαμε στην αρχή την τακτική, αλλά η αλλαγή του Πάτακ με τον Όγκουρτσοκ μας αποσυντόνισε και κάναμε αβίαστα και ανεπίτρεπτα λάθη. Βγήκαμε έξω από τα νερά μας και χάσαμε την ψυχραιμία μας. Στη συνέχεια όμως βρήκαμε λύσεις από τον πάγκο, βελτιώσαμε την απόδοση μας και αναγκάσαμε τη Σλοβακία να κάνει λάθη. Το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε ψυχραιμία στο ται μπρεικ, παρά τα δυο λάθη των διαιτητών, στα οποία δεν θέλω να σταθώ. Το θέμα είναι να διαχειριστούμε σωστά την κούραση των αγώνων, είμαστε η μόνη ομάδα που έπαιξε δεκαπέντε σετ, αλλά και το υπερατλαντικό ταξίδι. Σε ένα γεμάτο Παλέ μπορούμε να προκριθούμε. Είναι πλέον στο χέρι μας»

Ο αρχηγός αποστολής Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου μετέφερε στους παίκτες τα συγχαρητήρια του προέδρου «πιστεύουμε σε εσάς. Το ελληνικό ελληνικό βόλεϊ είναι σε ανοδική τροχιά, δικαιώθηκα που πίστεψα στην Εθνική και τη δηλώσαμε στο Λιγκ» Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι θα δοθεί πριμ πρόκρισης και ο ο Θρακιώτης παράγοντας είπε «Κάνουμε στο μέτρο του δυνατού ότι μπορούμε για να μη λείψει τίποτα από την Εθνική. Η Ομοσπονδία πιστεύει στην ομάδα, στους προπονητές, στους παίκτες και θα είναι πάντα δίπλα τους».

Με τη λήξη του αγώνα οι διεθνείς φωτογραφήθηκαν με τους αστυνομικούς μοτοσικλετιστές που συνοδεύουν το πούλμαν της αποστολής, κρατώντας νοερά πιστόλια, ενώ ο Κώστας Ταμπουρατζής κερνούσε μπύρες στο ξενοδοχείο για τις πρώτες επίσημες συμμετοχές του στην Εθνική και τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

http://www.volleynews.gr