Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης αλλοδαπών

Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν 2 άτομα οι οποίοι μετέφεραν συνολικά 16
αλλοδαπούς στα σύνορα Ελλάδας – Π.Γ.Δ.Μ. με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα
Οι συνεχείς στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 2 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα και για άμεση συνέργεια σε παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Ασφάλειας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, εντόπισαν χθες (18-06-2015) το βράδυ, στην Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων, όχημα που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός και διαπιστώθηκε να μεταφέρει 5 υπηκόους Συρίας (4 άντρες και 1 γυναίκα) με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα έναντι χρηματικού αντιτίμου.
Για τους 3 εκ των παραπάνω αλλοδαπών διαπιστώθηκε ότι στερούνταν των ταξιδιωτικών τους εγγραφών ενώ οι άλλοι 2 προέκυψε ότι είχαν παραβιάσει περιοριστικό όρο, της μη μετάβασής τους στο Νομό Κιλκίς.
Σε άλλη περίπτωση, σήμερα (19-06-2015) τα ξημερώματα, στην Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου εντόπισαν 43χρονο ημεδαπό, ο οποίος με Ι.Χ.Φ. όχημα μετέφερε συνολικά 11 υπηκόους Αφγανιστάν - 5 άντρες και 4 γυναίκες που συνόδευαν 2 ανήλικα παιδιά – έναντι χρηματικής αμοιβής.
Για τους 7 εκ των παραπάνω αλλοδαπών διαπιστώθηκε ότι στερούνταν των ταξιδιωτικών τους εγγραφών, ενώ οι άλλοι 3 προέκυψε ότι είχαν παραβιάσει περιοριστικό όρο, της μη μετάβασής τους στο Νομό Κιλκίς.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη μεταφορά των αλλοδαπών, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.