Κυριακή 3 Μαΐου 2015

«Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» από το Σάκη Ρουβά! – (video)

Το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης, ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε το διαχρονικό έργο των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη
«Άξιον Εστί», σε μια συναυλία που θύμιζε παλιές εποχές.
Η κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης το βράδυ του Σαββάτου,ήταν γεμάτη κόσμο καθώς πάνω από 15.000 πολίτες βρέθηκαν εκεί, ώστε να ακούσουν τον Σάκη Ρουβά να ερμηνεύει το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη.
 Μπορεί οι αντιδράσεις σχετικά με το Σάκη Ρουβά που θα αναλάμβανε το ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή να ήταν ποικίλες, ο αγαπημένος καλλιτέχνης απέδειξε ότι είναι γεννημένος για τα δύσκολα και άξιος να δοκιμαστεί και να επιτύχει σε ό,τι για κάποιους μοιάζει να είναι «απίστευτο».
Ο Σάκης, χθες βράδυ, κέρδισε το πιο ζεστό χειροκρότημα. Ο κόσμος δε σταματούσε να χειροκροτεί και να στέλνει την αγάπη του. Εκείνος αρκέστηκε σε ένα απλό ευχαριστώ, όμως ο Θεόδωρος Ορφανίδης, που είχε τη μουσική διεύθυνση, στο τέλος της παράστασης, τόνισε πως «Σάκης εστί άξιος», σημειώνοντας πως η μουσική πρέπει να ενώνει κι όχι να χωρίζει.
Δείτε το βίντεο από την ερμηνεία του Σάκη


http://www.verysorry.gr