Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Μεγάλος Διαγωνισμός Υποτροφιών από το Mediterranean College

Μεγάλος διαγωνισμός υποτροφιών
από το Mediterranean College Θεσσαλονίκης


Είσαι  «δυνατός» σε θέματα ψυχολογίας; Πιστεύεις ότι μπορείς να δώσεις μια όχι τόσο προφανή απάντηση σε 5 ερωτήσεις στερεότυπα;
Εάν ναι, πάρε –σήμερα κιόλας-μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό  υποτροφιών που διοργανώνει τοMediterranean College Θεσσαλονίκης με θέμα τους μύθους της ψυχολογίας.
Όσοι απαντήσουν σωστά διεκδικούν 50% επιδότηση διδάκτρων στο πρώτος έτος σπουδών οποιουδήποτε προγράμματος επιλέξουν στον Τομέα της Ψυχολογίας. Παράλληλα θα κληρωθούν 10 επιταγές εκπαίδευσης 1.000 ευρώ η κάθε μια για προγράμματα σπουδών στον Τομέα της Ψυχολογίας.
Ο τομέας της Ψυχολογίας συνεχώς εξελίσσεται καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος πρακτικών και θεωρητικών προσεγγίσεων (ψυχανάλυση, γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική κ.λ.π.), τομέων εφαρμογής (π.χ. κοινωνική ψυχολογία, εργασιακή ψυχολογία, κλινική ψυχολογία) και μεθόδων (π.χ. πειραματική ψυχολογία).
Πέραν των διαφορετικών προσεγγίσεων, μεθόδων και πεδίων εφαρμογής, κεντρικό άξονα της ψυχολογίας αποτελεί το ενδιαφέρον για την μελέτη του ανθρώπινου νου και της συμπεριφοράς, θέματα τα οποία δύσκολα προσεγγίζονται επιστημονικά λόγω της πολυπλοκότητάς τους.
Η πολυπλοκότητα αυτή καθώς και η επιθυμία των ανθρώπων για εύκολες απαντήσεις, συνέβαλε στη δημιουργία μύθων στο χώρο της ψυχολογίας οι οποίοι είναι δημοφιλείς στο ευρύ κοινό και βασίζονται συνήθως στην υπεραπλούστευση και την παρερμηνεία ψυχολογικών εννοιών και θεωριών. Πολλοί από τους μύθους αυτούς έχουν πλέον καθιερωθεί ως γενικευμένα στερεότυπα για την κατανόηση των οποίων απαιτείται κάποιος να εντρυφήσει στο χώρο της κοινωνικής αυτής επιστήμης.

Για να πάρει κανείς μέρος στον διαγωνισμός μπορεί να επισκεφθεί το παρακάτω link:

ή να επισκεφθεί το επίσημο fan page στο Facebook

Mediterranean College, Θεσσαλονίκη
Egnatia 2-4
tel.: +30 2310 547708
fax: +30 2312 202620  / website: www.medcollege.edu.gr