Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για την – HEMEXPO της οποίας είναι μέλος η OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

H OLYMPIA ELECTRONICS A.E. είναι μέλος της HEMEXPO (Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού). Η ΗΕMEXPO είναι το ελληνικό ναυτιλιακό cluster που
δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο περίπου με την συμμετοχή ελληνικών εταιρειών κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού, οι οποίες επενδύουν στην καινοτομία και στοχεύουν στην εξωστρέφεια. Η ΗΕΜΕXPO με συμμετοχή 17 μελών, στοχεύει αρχικά στην προβολή και προώθηση των εταιρειών – μελών της σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και στη συνέχεια στο δυναμικό άνοιγμα και στις εξαγωγές προς τα μεγάλα ναυπηγεία της Ασίας (Κίνα, Νότιος Κορέα και Ιαπωνία).

Τον Απρίλιο στα πλαίσια των ναυτιλιακών βραβείων «Ευκράντη» που διοργάνωσε το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», η HEMEXPO βραβεύτηκε με το βραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας. Η εκδήλωση έγινε στην Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά με συμμετοχή πολλών προσωπικοτήτων της ναυτιλίας. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την HEMEXPO αυτό το βραβείο, γιατί παρόλο το μικρό χρονικό διάστημα από την ίδρυσή της, έχει γίνει αισθητός ο ρόλος της και η προσπάθειά της να προσφέρει ποικιλοτρόπως στην ελληνική ναυτιλία. Από την OLYMPIA ELECTRONICS A.E. παρευρέθηκε στην εκδήλωση των βραβείων «Ευκράντη» ο Εμπορικός της Διευθυντής, κ. Χαράλαμπος Μαρμάγγελος.

Σκοπός της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. και της HEMEXPO γενικότερα είναι να τοποθετηθεί ελληνικός ναυτιλιακός εξοπλισμός στα ελληνικά, αλλά και στα ξένα πλοία. Για αυτόν τον λόγο η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. έχει ήδη αποκτήσει πιστοποιητικά LLOYDS για τον φωτισμό ασφαλείας και μέχρι τέλος του 2015 θα αποκτήσει και για την πυρανίχνευση. Η συντονισμένη προσπάθεια της HEMEXPO μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη για την ελληνική οικονομία, εφόσον ευοδωθούν οι στόχοι της.



ΟLYMPIA ELECTRONICS A.E.: «ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»