Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Διακρίσεις στο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό 2015″ από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού

Συγχαρητήρια στους μαθητές του Σχολείου μας που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο διεθνή Μαθηματικό διαγωνισμό «Καγκουρό».


Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στα “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΛΑΤΩΝ” που λειτούργησαν ως εξεταστικό κέντρο για τον νομό μας πραγματοποιήθηκε ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό». Είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στο διαγωνισμό από το Μάρτιο του 2007. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη μορφή του σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κλπ). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.
Οι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος από το Σχολείο μας είναι οι εξής :
ΙΑΤΡΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ( Β` Δημοτικού)
και
ΜΟΥΧΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ (ΣΤ` Δημοτικού)
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κολινδρού συγχαίρει όλα τα παιδιά που πήραν μέρος και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτόγνωρη γι” αυτά διαδικασία.
Συγχαρητήρια επίσης στους δασκάλους και στους γονείς τους, που τα υποστηρίζουν και τα ενθαρρύνουν να παίρνουν μέρος σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που σκοπό δεν έχουν μόνο τη διάκριση αλλά ουσιαστικά τη διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων.
Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του διαγωνισμού και τους διακριθέντες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.kangaroo.gr/