Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Οι φοιτητές της σχολής Ψυχολογίας του Mediterranean College στο Κέντρο Ημέρας ΕΣΤΙΑ

Το Κέντρο Ημέρας ΕΣΤΙΑ επισκέφθηκαν οι φοιτητές της Σχολής Ψυχολογίας του Mediterranean CollegeΘεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Employability Week.

Το Κέντρο Ημέρας είναι μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης η οποία εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Έχει ως στόχο την προώθηση της κοινοτικής φροντίδας ψυχικής υγείας και απευθύνεται σε άτομα με ιστορικό ψυχικής διαταραχής που ζουν στην κοινότητα.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου και τους φοιτητές υποδέχτηκε στο χώρο η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας κα Καλλιόπη Χίου. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν αρχικά για θέματα σχετικά με την ψυχιατρική περίθαλψη και την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη της κοινοτικής ψυχιατρικής μέσω της αλλαγής στην οργάνωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Εν συνεχεία, οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας καθώς και για τις θεραπευτικές δραστηριότητες που παρέχονται στα μέλη του.
Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μία πολύ χρήσιμη εκπαιδευτική εμπειρία για τους φοιτητές που είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν εις βάθος θέματα που άπτονται στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας ως προς την ψυχική υγεία και την ψυχοκοινωνική επανένταξη.

Πληροφορίες:
Mediterranean CollegeΘεσσαλονίκη
Egnatia 2-4
tel.: +30 2310 547708
fax: +30 2312 202620  / website: www.medcollege.edu.gr