Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις Σέρρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

 Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συνόδευσε χθες στην περιοδεία του στο νομό Σερρών ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης για την ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Νικήτα, παρουσία της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρολομαίου.

Ο κ. Τζιτζικώστας υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο αεροδρόμιο και ακολούθως μετέβησαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα, όπου τελέστηκε η πανηγυρική πατριαρχική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.


Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκαν τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, οι οποίες υπέστησαν καταστροφές από τις πρόσφατες πλημμύρες.


Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για το μέγεθος των καταστροφών, αλλά και για τις διεκδικήσεις των πληγέντων και σύσσωμης της κοινωνίας των Σερρών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, αλλά και για την υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην επίσκεψή του στην Πρώτη Σερρών, τη γενέτειρα του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου ξεναγήθηκαν στο σπίτι της οικογένειας από τον αδελφό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Αχιλλέα και τον γιο του, Βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή, παρουσία και του στενού συνεργάτη του Εθνάρχη, Πέτρου Μολυβιάτη.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις 19.00’ θα υποδεχτεί τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Διοικητήριο των Σερρών, στην έδρα της Αντιπεριφέρειας.