Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί σαν λύση για το τεράστιο πρόβλημα μας, όσον
αφορά τα συσσωρευμένα χρέη μας στο ταμείο, την ρύθμιση των 100 δόσεων. Μάλιστα την
παρουσιάζει σαν ευεργετική και ως την καλύτερη λύση που μπορεί να υπάρχει.                                                                                                              
Μας κοροϊδεύουν συνάδελφοι και για αυτό πρέπει να μας βρουν απέναντι τους σαν μια γροθιά. Οποιαδήποτε ρύθμιση για τα χρέη μας μπορεί προσωρινά να μοιάζει σαν ελάφρυνση, αλλά δεν μπορεί να παρέχει ουσιαστική ανακούφιση, ακριβώς επειδή συνδέει τα υπάρχοντα χρέη με τις τρέχουσες εισφορές, τις οποίες θα συνεχίσουμε να μην μπορούμε να πληρώσουμε, όσο ακολουθείται η ίδια πολιτική που μας καταστρέφει. Ακόμα και ένα ευρώ να ήταν η δόση, ακόμα και 200 ή 300 να τις έκαναν, είμαστε υπερχρεωμένοι και δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε, αφού ταυτόχρονα με τις δόσεις έχουμε να καταβάλουμε και τις τρέχουσες εισφορές.                                                                                             
Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το πώς θα μαζέψει ζεστό χρήμα από τους μικρούς ΕΒΕ, από τους αυτοαπασχολούμενους για να το δώσει απλόχερα στους δανειστές, στους “θεσμούς” και στους τραπεζίτες, αδιαφορώντας πλήρως για τις δικές μας ανάγκες, για τα δικά μας προβλήματα, για το ότι δυσκολευόμαστε πλέον ακόμα και ένα πιάτο φαί να πάμε στο τραπέζι των οικογενειών μας.        
Συνάδελφοι υπάρχει λύση και είναι στον αντίποδα από τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε και να παλέψουμε απέναντι στην κυβέρνηση και στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Ο κάθε συνάδελφος να ενισχύσει με τη παρουσία του τα σωματεία, τις ενώσεις ΕΒΕ και τις επιτροπές αγώνα που στηρίζουν το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ. Μόνο η συμμετοχή μας, η οργάνωση μας, η αλλαγή συσχετισμών στα σωματεία και η συμμαχία μας με τις άλλες δυνάμεις που υποφέρουν το ίδιο από τον κοινό αντίπαλο μπορεί να διαμορφώνει λύσεις για τα προβλήματα μας. Να παλέψουμε για την υλοποίηση των αιτημάτων που πραγματικά μπορούν να μας ανακουφίσουν και συνοψίζονται στα εξής:
·         ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.
·         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
·         Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
·         Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
·         Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά,  για κέρδη άνω των 20.000€.
·         Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.
·         Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ
·         Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ και το Δημόσιο
·         Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
                 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Α.Σ.ΕΒΕ