Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Επείγουσα έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Μεγάλη ποσότητα (259 σκευάσματα), κυρίως παιδικών, αντιβιοτικών φαρμάκων στάλθηκαν σήμερα από το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας
Δράσης Ν. Πιερίας  στους «Γιατρούς του Κόσμου» για να διατεθούν στους πρόσφυγες των χώρων υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου.
Οι δύο οργανώσεις απευθύνουν επείγουσα έκκληση στους πολίτες της Πιερίας και τους καλούν να προσφέρουν είδη προσωπικής φροντίδας, ρουχισμό και υποδήματα παντός είδους (παιδικά, γυναικεία, ανδρικά) όπως και κλινοσκεπάσματα (σεντόνια & κουβέρτες) με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών δομών των παραμεθόριων περιοχών της χώρας και την εξυπηρέτηση των αναγκών υπηκόων τρίτων χωρών που βρίσκονται στους χώρους πρώτης υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου (Χίος, Λέσβος, Σάμος).
Συγκεκριμένα, η σημαντική αύξηση προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου έχει οδηγήσει σε σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικών μέσων που πρέπει να παρέχονται στους εν λόγω πληθυσμούς, οι οποίοι φθάνουν στα νησιά του Αιγαίου χωρίς να έχουν στην πλειοψηφία τους βασικά είδη πρώτης ανάγκης που θα τους διασφάλιζαν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.
Η συγκέντρωση των υλικών θα πραγματοποιείται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από 18:00 έως 21:00, στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, οδός Φλέμινγκ 8 (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων) μέχρι και την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015.
Θερμή παράκληση, τα ρούχα να είναι καθαρά. Υπενθυμίζεται ότι τα αντιβιοτικά φάρμακα προέρχονται από ομάδα Γερμανών γιατρών, οι οποίοι σε τακτά χρονικά διαστήματα ενισχύουν το Κοινωνικό Ιατρείο|Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου».
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23510 39000 (Δευ., Τετ., Παρ.) και 6981 66 51 58 WhatsUp

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)
info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr