Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Συνάντηση Δημάρχου Δίου-Ολύμπου και ΟΡ.ΦΕ.Ο.

ΣΥΝΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
   Συνεχίζοντας τον κύκλο των επαφών της, η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Απριλίου 2015 με το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνο Δημόπουλο.
   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. μέσα σε κλίμα καλής διάθεσης και με γνώμονα ότι στο Δήμο Δίου-Ολύμπου υλοποιείται το μεγαλύτερο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Ολύμπου, μιας και εκεί υφίστανται οι αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι που φιλοξενούν το κυριότερο μέρος των εκδηλώσεων (θέατρο Δίου, κάστρο Πλαταμώνα,  Βυζαντινός Ναός Παναγιάς Κονταριώτισσας, Λείβηθρα).
   Υποδεχόμενος τον κ. Δημόπουλο, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος, επισήμανε: «Καλωσορίζω τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνο Δημόπουλο με τον οποίο με συνδέει η εντοπιότητα και η συναδελφικότητα στην αυτοδιοίκηση. Όταν ζήτησα να συναντηθούμε στο Δημαρχείο μου απάντησε ότι το ορθότερο είναι να βρεθούμε στην έδρα του Οργανισμού γιατί αυτό είναι το ενδεδειγμένο. Τον ευχαριστώ για την ευγενική του παρουσία. Όπως είναι γνωστό στο Δήμο Δίου-Ολύμπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των παραστάσεων. Βέβαια σχολιασθήκαμε για τις επιλογές μας, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι εκεί βρίσκονται οι περισσότεροι χώροι αρχαιολογικής και ιστορικής σημασίας
   Το Φεστιβάλ Ολύμπου μαζί με το αντίστοιχο Φιλίππων-Θάσου είναι τα σημαντικότερα στη Μακεδονία. Επιζητούμε τη διαρκή και στενή συνεργασία και με τους τρείς δήμους της Πιερίας, αλλά ιδιαίτερα με τον παρολύμπιο Δήμο Δίου-Ολύμπου.
   Χρειαζόμαστε την τεχνική υποστήριξη της αυτοδιοίκησης στον τομέα των υποδομών. Συγκεκριμένα την ηλεκτροδότηση στο κάστρο του Πλαταμώνα ώστε να ικανοποιήσουμε την απαίτηση των πολιτών της περιοχής για περισσότερες εκδηλώσεις. Τη συντήρηση και περιποίηση του Κέντρου Μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου. Ιδιαίτερα στο αρχαίο θέατρο του Δίου τη συντήρηση των κερκίδων, την αποκατάσταση φθορών και την περιποίηση του περιβάλλοντος χώρου. Αξιοποίηση της περιοχής των Λειβήθρων και σειρά παρεμβάσεων για καλύτερη πρόσβαση τοι κοινού.
   Είμαστε στη διάθεσή σας, κύριε Δήμαρχε, για συνεργασία και την από κοινού υλοποίηση εκδηλώσεων.»
   Απαντώντας ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνος Δημόπουλος, τόνισε: «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Τα όσα είπε ο κ. Παπαχρήστος είναι σωστά. Σήμερα ήλθα εδώ με προτάσεις. Θεωρώ ότι είναι και η ώρα των κοινών αποφάσεων. Με τα προγράμματα των πέντε μηνών του ΟΑΕΔ, θα βρίσκεται στη διάθεση σας το αναγκαίο για τη λειτουργία προσωπικό. Με το ασφαλτότριμα από τις εργασίες της Εθνικής οδού, το οποίο εκμεταλλευόμαστε εμείς, μπορούμε να επιστρώσουμε δρόμους και περιοχές που οδηγούν στους χώρους των εκδηλώσεων. Αναλαμβάνουμε τις ξυλουργικές και λοιπές φθορές στο θέατρο του Δίου και την καθαριότητα στα σημεία πρόσβασης και χώρων των παραστάσεων. Με την προϊσταμένη της αρχαιολογίας κ. Παπασταύρου που μας διέπει ένα άριστο κλίμα συνεργασίας, θα αναζητήσουμε τρόπους ηλεκτροδότησης του κάστρου του Πλαταμώνα με τρόπο που δεν θα αλλοιώνει τον χαρακτήρα του μνημείου.
   Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου βλέπει το Φεστιβάλ Ολύμπου σαν την Αντιδημαρχία πολιτισμού γιατί είναι αδύνατο να μη συμπορευθούμε. Προτείνω να συνδιοργανώσουμε με την κ. Ολυμπία Μυτηλιναίου με σπουδές φωτογραφίες στο Χόλιγουντ την εβδομάδα κινηματογράφου και έκθεση φωτογραφίας με αναφορά την Πιερία. Η υπό δημιουργία ιστοσελίδα του Δήμου μας στη διάθεσή σας για αναρτήσεις των προγραμμάτων και προτάσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου.»
                                                     ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ
   Τέλος σας αναγγέλλω ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της κατασκευής του νέου δρόμου που θα οδηγεί απευθείας από τον κόμβο Εφέσσου της Εθνικής οδού στον αρχαιολογικού χώρο του Δίου. Γρηγορότερα και με καλύτερη πρόσβαση όσων επισκέπτονται την περιοχή μέσω του Εθνικού οδικού δικτύου. Είναι ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη της ιερής πόλης των Αρχαίων Μακεδόνων.»
   Από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου συμμετείχαν στην συνάντηση, εκτός από τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο, ο Αντιπρόεδρος Πλάτων Τασχουνίδης, η γενική γραμματέας Μαρίκα Φωτοπούλου, τα μέλη της διοίκησης Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Απόστολος Τζόβας, Περικλής Χατζηγιάννης και το μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής Σοφία Ελευθεριάδου.