Τρίτη 14 Απριλίου 2015

"Κούρεμα" δανείων 31.000 αγροτών ώς και 50% από την ΑΤΕ

Γ.Α. για την ΑΥΓΗ
Ρυθμίσεις δανείων με «κούρεμα» της συνολικής οφειλής ως και 50% θα μπορεί να κάνει σε αγροτικά δάνεια η υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτική με βάση την απόφαση που έλαβε η
Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση προβλέπει για όλες τις υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζες τη δυνατότητα να προχωρούν σε ρυθμίσεις δανείων με ορίζοντα δέκα ετών και όχι πέντε που ισχύει σήμερα.
Ειδικά όμως στην υπό εκκαθάριση Αγροτική παρέχεται το δικαίωμα ρύθμισης δανείων 31.000 αγροτών, «με ιδιαίτερα επωφελείς όρους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΤτΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση προβλέπει ότι η υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτική θα μπορεί μόνο για το χαρτοφυλάκιο των αγροτικών δανείων της να προχωρά σε συνδυασμό του κανονισμού που διέπει τις ειδικές εκκαθαρίσεις με τις διατάξεις του νόμου Δένδια. Εν ολίγοις, αποκτά την ευχέρεια για μη εξυπηρετούμενα ή ήδη ρυθμισμένα δάνεια 31.000 αγροτών να προχωρά σε νέες ρυθμίσεις που θα μπορούν να προβλέπουν ακόμη και τη διαγραφή του 50% της συνολικής οφειλής (αρχικό κεφάλαιο, τόκοι, προσαυξήσεις κ.ά.), ενώ θα δοθεί στην ΑΤΕ δυνατότητα να εισπράξει μέρος από κόκκινα δάνεια ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ.


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com