Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Μνημεία ασάφειας και προπαγάνδας

09/03/2015
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συζητείται στο σημερινό Eurogroup ο κατάλογος των 7 (μη κοστολογημένων, άλλο ένα μνημείο ασάφειας) μεταρρυθμίσεων που ο υπουργός των Οικονομικών απέστειλε και τον οποίο συνόδευσε με μια επιστολή που αποτελεί μνημείο επικοινωνιακής διαχείρισης.
Από την επιστολή αυτή, που δεν δόθηκε στην δημοσιότητα αλλά διέρρευσε, πληροφορηθήκαμε πως το επερχόμενο τρίτο μνημόνιο του λοιπού θα ονομάζεται… Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας – στο πλαίσιο της οποίας ο κάθε άσχετος θα μπορεί να δίνει στοιχεία για φοροδιαφυγή στις αρχές, μέσω της πρόσληψης… δημηνιτών ιδιότυπων ελεγκτών που θα μπορούν να βγάζουν το άχτι τους δίκην κουκουλοφόρων.
(Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν θωρεί ότι έχει αρκετά ρεζιλέψει την χώρα διεθνώς και πρέπει να επινοεί νέους τρόπους).
Με την επιστολή αυτή, ο υπουργός σχεδόν εκλιπαρεί να
αρχίσουν οι συζητήσεις, αναφέροντας πως «είναι ανάγκη να αρχίσουν αμέσως οι συζητήσεις της τεχνικής μας ομάδας και της τεχνικής ομάδας των θεσμών» (δηλαδή της τρόικας).
Από εκεί και πέρα, είναι όλα σαφή και ξεκάθαρα:
Κάνει και πάλι αναφορά στην Δήλωση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, αναφέρεται σε April deadline (άρα έχει αποδεχθεί τα τελεσίγραφα που δήθεν απορρίπτει μετά βδελυγμίας), κάνει αναφορά στην επέκταση της σύμβασης (άρα υπάρχει και δεν είναι αόρατη) και υποστηρίζει ότι η εξειδικευμένη λίστα που θα επικυρωθεί από το Eurogroup, θα επικυρωθεί και από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Και… Και…
«Θα αποτελέσει τη βάση του review» - δηλαδή, ελληνιστί, της αξιολόγησης, την οποία όπως βλέπετε αποδέχεται μια χαρά κι’ ας την απέρριπταν προεκλογικά, επίσης μετά βδελυγμίας όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διακηρύσσοντας ότι αξιολόγηση δεν θα γίνει!
Προσοχή τώρα:
Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της κύρωσης από την Βουλή της επέκτασης της σύμβασης, δια της κύρωσης της λίστας των μεταρρυθμίσεων.
Βέβαια, η επέκταση, δηλαδή το υπάρχον πρόγραμμα, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται, αλλά… αυτό δεν το λέμε!
Κατά τα λοιπά και δεν χρειαζόμαστε λεφτά και θα βάλουμε τέλος στη λιτότητα!