Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

 Στο πλαίσιο εορτασμού της Επανάστασης του Ολύμπου (1878), στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου (11ος αι.), το Σάββατο 7 Μαρτίου τελέστηκε Θ. Λειτουργία και
Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κτητόρων της Ιεράς Μονής, των ενασκηθέντων σε αυτήν πατέρων, των αγωνιστών στην επανάσταση του Ολύμπου με πρωτεργάτη τον Επίσκοπο Κίτρους Νικόλαο Λούση, καθώς και των αποβιωσάντων ιατρών νοσηλευτών και υπαλλήλων, του τέως Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, το οποίο λειτούργησε στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής επί πολλές δεκαετίες.

Στις ι. ακολουθίες έλαβαν μέρος ιερείς από τις πλησιόχωρες Ενορίες, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και υπάλληλοι, συνταξιούχοι και εν ενεργεία, του τ. Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Να σημειωθεί ότι στην Ιερά Μονή φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα Παναγίας της Πέτρας, η οποία κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, αφού τελεστεί η πανήγυρη της Ιεράς Μονής, μεταφέρεται στην Κατερίνη, και συγκεκριμένα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, με την ευκαιρία μνήμης της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης.