Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Διοργάνωση από τον ΣΕΒΕ εκδήλωσης δικτύωσης με θέμα «Τριπλός έλικας: Διαδραστικές σχέσεις και συνεργασίες»

Εκδήλωση δικτύωσης διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, στις 17:30,
στην Αίθουσα Αλέξανδρος II του Ξενοδοχείου Makedonia Palace, Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου “TRANSNATIONAL INITIATIVE FOR GUIDANCE OF GRADUATED AND ENTREPRENEURSHIP” με ακρωνύμιο “TRIGGER”, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη και η προώθηση της ιδέας του Τριπλού Έλικα, η αλληλεπίδραση μεταξύ Πανεπιστημίων – Αγοράς - Κυβέρνησης και η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ τους ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο συζήτησης για την παραγωγή, μεταφορά και εφαρμογή της γνώσης, προκειμένου:
·         να συνδράμουν καθοριστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη,
·         να ενισχύσουν τη δυναμική της καινοτομίας,
·         να ενθαρρύνουν και να υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα, και
·         να πολεμήσουν ενάντια στη μετανάστευση επιστημόνων στο εξωτερικό.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η Βασιλική Λούντζη, Δικηγόρος – Εντεταλμένη Σύμβουλος ΣΕΒΕ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Καθ. Παναγιώτης Κετικίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του International Faculty of the University of Sheffield, CITY College και Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Τριπλού Έλικα (ΤΗΑ), θα αναπτύξει το ρόλο του τριπλού έλικα στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, ενώ ο κ. Ιωάννης Ταμπακούδης, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα μιλήσει για την συνδρομή των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων στην παραγωγή, μεταφορά και εφαρμογή της γνώσης. Η κα Χάϊδω Σάββα, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα παρουσιάσει τον ρόλο που διαδραματίζει η δημόσια διοίκηση στην ενθάρρυνση και υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και ο κ. Stefan Uzunov, εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Οικονομίας της Βουλγαρίας θα μας μεταφέρει την εμπειρία του Υπουργείου από τη συνεργασία με τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο στο πλαίσιο της κατάρτισης στρατηγικής καινοτομίας για την έξυπνη εξειδίκευση.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη και με το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ και να κάνετε προεγγραφή από εδώ.
Λίγα λόγια για το έργο:
Το έργο αφορά στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών, οι οποίες θα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την ένταξη στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης 200 νέων αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Το  έργο στοχεύει πρωτίστως στην αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής των δύο χωρών στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους και τις γυναίκες στην αγορά εργασίας.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.thetrigger.eu ή επικοινωνήστε με τον ΣΕΒΕ: τηλ 2310 535333 ή info@seve.gr