Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

 Με συντονιστή τον Απόστολο Τζόβα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) και περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, συνήλθε την Τετάρτη 11
Μαρτίου 2015 στην πρώτη της συνεδρίαση η νεοϊδρυθείσα εφορεία πολιτιστικού τουρισμού του Οργανισμού.
   Στη συνάντηση συμμετείχαν η Ελένη Σαλιώρα δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Δίου-Ολύμπου, ο Νικόλαος Μαλιώρας εκπρόσωπος της ένωσης ξενοδόχων Πιερίας και ο Βασίλειος Δήμου επιχειρηματίας. Απουσίαζαν από τη συνάντηση των μελών της εφορείας λόγω υποχρεώσεων, ο Πλάτων Τασχουνίδης Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και πρόεδρος της DION TV, η Ελισάβετ Νούλα ξενοδόχος, ο Θεόδωρος Αγοραστός τουριστικός επιχειρηματίας και ο Ευάγγελος Γουλάρας πρόεδρος της ένωσης κάμπινγκ Πιερίας.
   Ο κ. Τζόβας παρουσίασε τους άξονες στους οποίους θα δραστηριοποιηθεί η εφορεία του πολιτιστικού τουρισμού, τις δυνατότητες αλλά και το περίγραμμα της. « Ο τουρισμός υποστηρίζει τον πολιτισμό και ο πολιτισμός συνυπάρχει με τον τουρισμό. Μια αμφίδρομη σχέση για κοινό όφελος των δύο παραγωγικών φορέων. Μέσα από αναζητήσεις, σκέψεις και προτάσεις θα υλοποιήσουμε τη λειτουργία της νεοϊδρυθείσας εφορείας που αποσκοπεί στην όσο το δυνατό παραγωγική ανάδειξη της Πιερίας.», επισήμανε στην τοποθέτησή του ο Απόστολος Τζόβας.
   Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, τα μέλη της εφορείας πολιτιστικού τουρισμού του ΟΡ.ΦΕ.Ο.  συναποφάσισαν να επεξεργασθούν διάφορες προτάσεις τις οποίες θα εισηγηθούν στην επόμενη συνάντησή τους και οι οποίες θα υλοποιηθούν με σημείο αναφοράς το Φεστιβάλ Ολύμπου.