Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη στο Κόκκινο: Το 70% στήριξης στην κυβέρνηση δείχνει ότι ο κόσμος αναγνωρίζει την αγώνα μας

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (Μπάμπης Αγρολάμπος), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:


Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι ανοίγει μια ρωγμή σε αυτή την καταθλιπτική κυριαρχία των αποτυχημένων πολιτικών λιτότητας και ενισχύει ένα στρατόπεδο, το οποίο υπάρχει υπό διαμόρφωση και πιέζει για μια στροφή στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και στο να δοθούν βιώσιμες απαντήσεις στο πρόβλημα του δημόσιου χρέουςΤα 15 από τα 19 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης έχουν δημόσιο χρέος μεγαλύτερο από 60%, τα 7 από αυτά πάνω από 100% του εθνικού τους προϊόντος και τα 4 κράτη που είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση του δημόσιου χρέους τα τελευταία 5 χρόνια -Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία- ήταν οι χώρες που μπήκαν σε Μνημόνιο.

Θέλουμε οι αλλαγές που έχουμε δρομολογήσει να γίνουνε με σιγουριά
Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθεια ώστε να έχουμε ρευστότητα, αποφυγή του στραγγαλισμού, νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά –όχι με ελλείμματα και χρέη, τα οποία στην Ελλάδα έχουν δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ-, καθώς και προώθηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, προκειμένου οι αλλαγές που έχουμε δρομολογήσει για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη φοροδιαφυγή και τον περιορισμό της διαφθοράς, να γίνουν με σιγουριά.

Το 40% πρόθεσης ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ο κόσμος μάς στηρίζει
Η χθεσινή δημοσκόπηση της MRB δίνει 70% ποσοστό στήριξης στη νέα ελληνική κυβέρνηση και ένα ποσοστό καθαρά πάνω από 40% πρόθεσης ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα δύο μηνύματα δείχνουν τον δρόμο και πρέπει να τα ακούσουν όλοι. Και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και η κοινωνία.Ο κόσμος μάς αναγνωρίζει ότι το παλεύουμε, έχοντας ήδη πετύχει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις.