Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2021

Ο Πολιτικός Όμιλος Πολιτεία  2021 εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο νεοφιλελευθερισμός και οι συνταγές του για μονόπλευρη και τοξική λιτότητα απέτυχαν και μαζί του ηττήθηκαν πολιτικά και ηθικά οι πολιτικές δυνάμεις που τον υπηρέτησαν στη χώρα μας. Ο νεοσοσιαλισμός αλά ΣΥΡΙΖΑ με τις παρωχημένες ή αλληλοαναιρούμενες συνταγές του και τη διαχειριστική ανεπάρκεια του πολιτικού δυναμικού του φαίνεται να ολοκληρώνει τον κύκλο της αποτυχίας.
Νωρίτερα από ότι θα περίμενε κανείς, αρχίζει να γίνεται προφανής η ανάγκη για ένα ριζοσπαστικό ρεύμα δημιουργικών δυνάμεων που θα έλθει με ορμή στο κέντρο της πολιτικής ζωής για να παρασύρει κομματικούς σχηματισμούς που απέτυχαν, να δώσει όραμα στους έλληνες που πτώχυναν από την κρίση, να τιθασεύει μια κρατικοδίαιτη και διαπλεκόμενη οικονομική ελίτ που πλούτισε με την κρίση και να βάλει νέες βάσεις για ένα «κανονικό» κράτος σε μια Ευρώπη ασφάλειας και ευημερίας, στην οποία η Δημοκρατία θα επικρατεί έναντι των αγορών.
Ο αχός της κοινωνίας θα προσδιορίσει σύντομα το πώς το ρεύμα αυτό θα εκφραστεί πολιτικά, προγραμματικά και οργανωτικά, αφήνοντας πίσω και αυτούς που κυβερνούν τώρα και αυτούς που περιορίζονται να διεκδικούν ρόλους στα σημερινά ηττημένα κόμματα».
                            

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2021