Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τάσος Αναστασιάδης, αθλητής του ΠΑΟΚ: "Η Νίκη Αιγινίου θα καταφέρει να επιστρέψει στην Α1"

 Τάσος Αναστασιάδης: "Τρώγοντας έρχεται η όρεξη..." 
Συνέντευξη με τον βολεϊμπολίστα του ΠΑΟΚ, κυπελλούχο Ελλάδος 2014-2015


Κ.Μ.- Καλησπέρα Τάσο, συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Πες μας λίγο τις εμπειρίες από τη συμμετοχή σου στο final 4 κυπέλλου Ελλάδος 2014-2015 στη Σύρο στο οποίο κατακτήσατε το κύπελλο Ελλάδος.
Τ.ΑΝ.- Ευχαριστώ πάρα πολύ.
Πρώτη φορά στην καριέρα μου συμμετείχα σε final 4 κυπέλλου, πρώτη φορά συμμετείχα σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος, (μια διοργάνωση που επιζητούν όλοι οι αθλητές) και καταφέραμε όλοι μαζί στον ΠΑΟΚ να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο που για τους αθλητές είναι ένα όνειρο ζωής
Πάρα πολύ μεγάλη η χαρά, απερίγραφτες χαρούμενες καταστάσεις αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη....
Ήταν πάρα πολύ καλή η διοργάνωση της Σύρου με φίλαθλο κόσμο που αγκάλιασε όλες τις ομάδες μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα, κατάλληλο για διεξαγωγή μεγάλων αγώνων βόλεϊ, όπως το φετινό final 4.
Θέλουμε να πάρουμε τώρα και το πρωτάθλημα.
Μένουν ακόμη τρεις αγώνες μέχρι τη λήξη της κανονικής περιόδου, πρέπει να είμαστε σοβαροί και ετοιμοπόλεμοι μέχρι και το τέλος των play off, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε περήφανους και χαρούμενους τους οπαδούς μας.


Κ.Μ. - Πώς ένιωσες που βρέθηκες αντιμέτωπος στο φετινό final 4 με πρώην συμπαίχτες σου στην ομάδα της Νίκης Αιγινίου, όπως ο Νικήτας Εφραιμίδης και ο Σίμο Ντάμποβιτς?
Τ.ΑΝ.- Πριν τον αγώνα αισθάνθηκα αρκετά περίεργα αλλά σε μια τέτοια διοργάνωση οφείλεις να το ξεπερνάς και να επικεντρώνεσαι στο στόχο της ομάδος της οποίας ανήκεις και να παλεύεις με όλες τις δυνάμεις γι΄αυτόν.
Τι να πω για τον Νικήτα και τον Σίμο? Καταπληκτικά και υπέροχα παιδιά. Περάσαμε μαζί στη Νίκη Αιγινίου αξέχαστες στιγμές...

Κ.Μ.- Μεταφέρω μία ερώτηση από φίλο του ΠΑΟΚ.
Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα σας και που οφείλεται κατά τη γνώμη σου η φετινή καταπληκτική πορεία ?
Τ.ΑΝ.-Φέτος στην ομάδα του ΠΑΟΚ υπάρχουν παίχτες πολύ υψηλού επιπέδου,  αρχηγοί μέσα κι έξω από το γήπεδο, πραγματικοί ηγέτες  με νοοτροπία πρωταθλητή, όπως π.χ. ο Κουρνέτας, ο Γκόμεζ, οι οποίοι μπολιάζουν και συμπαρασέρνουν όλους τους υπόλοιπους συμπαίχτες τους σε αυτή τη νοοτροπία.
Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, τον Γιάννη Καλμαζίδη που ξέρει να  κρατάει άριστα τις ισορροπίες στην ομάδα και δεν μας αφήνει ποτέ να χαλαρώσουμε. Κάθε μέρα μας παίρνει το 100%. Ακόμη και στις προπονήσεις μας.


Κ.Μ.- Ποιοι είναι οι στόχοι σου από εδώ και πέρα?
Τ.ΑΝ.- Κάθε χρόνο  λέω να είμαι καλύτερα. Αυτό με χαρακτηρίζει και με εκφράζει, στη μέχρι τώρα καριέρα μου. Το τηρώ απόλυτα, βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα μεθοδικά και με ιεραρχία.
Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η μέθοδος καρποφορεί.
Κάθε χρόνο λοιπόν καλύτερα, άρα φέτος το πρωτάθλημα και του χρόνου καλύτερα...


Κ.Μ. - Μετά το πετυχημένο final 4 πως βλέπεις το μέλλον του αθλήματος?
Τ.ΑΝ.- Ειλικρινά νιώθω ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε τη ΝΕΡΙΤ που έβαλε τη διοργάνωση τηλεοπτικά μέσα σε όλα τα Ελληνικά σπίτια και μπόρεσαν όλοι να δουν ελεύθερα τους αγώνες.
Ήταν σημαντικό και θετικό για το άθλημα. Το νιώθω και το καταλαβαίνω περισσότερο όσο περνάνε οι μέρες, ότι ο κόσμος ήρθε πιο κοντά στο βόλεϊ.
Παρόμοιες κινήσεις θα κάνουν περισσότερο καλό.

Κ.Μ.- Τάσο μας πες δυο λόγια για την πρώην ομάδα σου τη Νίκη Αιγινίου.
Τ.ΑΝ. - Μεγάλο κεφάλαιο για μένα η Νίκη Αιγινίου.
Πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια στην ομάδα, δεν έχω χάσει καθόλου επαφές, μιλώ με πάρα πολλά παιδιά από το περιβάλλον της ομάδας.
Γνωρίζω τη νοοτροπία της Νίκης Αιγινίου, δέθηκα, δούλεψα συν τοις άλλοις και στις υποδομές της και ξέρω ότι υπάρχει πάρα πολύ καλό  υλικό, με πολύ μεγάλα ταλέντα.
Σύντομα θα καταφέρει να επιστρέψει στην Α1 και πιστεύω ότι θα διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, αυτό που δεν καταφέραμε μαζί....

Κ.Μ. -Τάσο σε ευχαριστούμε πολύ και πάντα επιτυχίες.
Τ.ΑΝ. - Κι εγώ ευχαριστώ πολύ.