Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Δραματικό SOS για συσσίτια σε πεινασμένους μαθητές

Έκκληση για να μπει ένα τέλος στις δραματικές συνθήκες που επικρατούν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς με μαθητές που πεινάνε.

Δραματικό SOS εκπέμπουν γονείς και δάσκαλοι σχολείων της Αθήνας για τα αυξημένα περιστατικά υποσιτισμού παιδιών, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση στον δήμο Αθηναίων να αρχίσουν ξανά τα συσσίτια που διένειμε τα τρία τελευταία χρόνια το Βρεφοκομείο Αθηνών.
Ωστόσο το ίδρυμα που διοικεί τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, φέτος δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει στη διανομή μερίδων μεσημεριανού φαγητού στα σχολεία, καθώς ο διαγωνισμός προμήθειας τροφίμων που διεξάγει έχει μπλοκάρει εδώ και έναν χρόνο εξαιτίας γραφειοκρατικών κωλυμάτων.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς φαγητό εκατοντάδες μαθητές από φτωχές οικογένειες σχολείων της πρωτεύουσας και ταυτόχρονα να προκύψουν σημαντικές ελλείψεις τροφίμων που προορίζονται για τα 5.000 παιδιά που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Το σοβαρό ζήτημα τέθηκε εκ νέου χθες στο δημοτικό συμβούλιο, κατά το οποίοι οι αριστερές παρατάξεις κατήγγειλαν τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν με τη σίτιση των παιδιών.
Οι οικογένειες που συνεχίζουν να μαστίζονται από τα δεινά της οικονομικής κρίσης, αδυνατώντας να παράσχουν ακόμα και τα απαραίτητα στα παιδιά τους, έχουν έρθει σε απόγνωση, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται προς το παρόν, λύση.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

http://www.enikos.gr/