Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

"i-Olympia alarm app" - Απομακρυσμένη χρήση συστήματος συναγερμού από κινητό τηλέφωνο

Το application που έχει αναπτύξει η OLYMPIA ELECTRONICS A.E., συνεργάζεται τόσο με τον πίνακα BS-468, όσο και με τον BS-458, καθώς και με οποιονδήποτε άλλο
πίνακα αντικλεπτικού συναγερμού θα κυκλοφορήσει στο μέλλον από την εταιρία. Παρέχει άμεση πρόσβαση στο αντικλεπτικό σύστημα του χρήστη, με τη χρήση sms. Δηλαδή εάν κάποιος για παράδειγμα πατήσει πλήκτρο για οπλισμό συστήματος, τότε το application στέλνει sms στον πίνακα συναγερμού, περιμένει την απάντηση του πίνακα και όταν την πάρει, ενημερώνει τον χρήστη ότι εκτελέστηκε η ενέργεια. Πρόκειται για ελληνική εφαρμογή, αν και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει και αγγλικά. Είναι διαθέσιμη τόσο σε android, όσο και σε iOS. Έχει τη δυνατότητα να δεχτεί πολλαπλές τοποθεσίες (σπίτι, μαγαζί, εξοχικό κτλ) και να έχει αποθηκευμένες όλες τις ρυθμίσεις ξεχωριστά για τις τοποθεσίες αυτές. Μπορεί ο χρήστης να ενημερωθεί για το υπόλοιπο της κάρτας SIM, να αποστείλει στο φυλασσόμενο σύστημα κάποιον από τους 50 κωδικούς, να έχει πρόσβαση στις εξόδους (πχ για ενεργοποίηση-απενεργοποίηση οικιακών συσκευών, ή φωτιστικών μέσων, δεύτερης σειρήνας κτλ) ή να στείλει συναγερμό πανικού και σιωπηλό συναγερμό. Έχει επίσης κρατημένο το ιστορικό των sms, αλλά και των αναφορών παράδοσης των sms. To application συνοδεύεται από αναλυτικό μενού βοήθειας, όπου αναγράφονται όλες οι δυνατότητες και επεξηγείται πλήρως το μενού.
Τα καλοσχεδιασμένα εικονίδια καταδεικνύουν ξεκάθαρα στον χρήστη τι πρέπει να πατήσει, ανάλογα με την περίπτωση. Η έκδοση του android μάλιστα, δίνει μία ξεχωριστή ηχητική ειδοποίηση σε περίπτωση συναγερμού, παράγοντας έναν ήχο σειρήνας, ώστε να καταλάβει άμεσα ο χρήστης ότι κάτι τρέχει με το σύστημά του. Επίσης δημιουργεί στην περίπτωση αυτή ένα κόκκινο εικονίδιο συναγερμού στην μπάρα, ώστε σε περίπτωση που δεν ακούσει ο χρήστης τον ήχο της σειρήνας, να καταλάβει με το που ανοίξει το κινητό του και βλέποντας την μπάρα, ότι κάτι συνέβη στον φυλασσόμενο χώρο του.

Η έκδοση του android παίζει και σε tablet που έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν κάρτα sim. H απλότητα και το ωραίο design της εφαρμογής δεν θα μπορούσαν να μην τραβήξουν την προσοχή, ακόμα και των πιο απαιτητικών χρηστών. Οι λειτουργίες είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις λειτουργίες της GSM κάρτας, ώστε να ενσωματώνει όλες τις δυνατότητες του GSM. Σε συνδυασμό και με το ελληνικό μενού, όπως και με τη δυνατότητα παράλληλης χρήσης τοποθεσιών, το alarm application της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. προσφέρει στον τελικό χρήστη και στον εγκαταστάτη, ένα πολύ δυνατό εργαλείο για την απλοποίηση της απομακρυσμένης πρόσβασης.