Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας

 Τι νέο μπορεί να εφαρμοστεί στην γεωργία και την κτηνοτροφία;  

Νέες και συμβατικές καλλιέργειες με καινοτομίες που εξασφαλίζουν εισόδημα


Ξεκίνησε με επιτυχία η υλοποίηση του σχεδίου δράσης της Ένωσης Νέων Αγροτών Πιερίας, για το 2015, που στόχο έχει την ενημέρωση των αγροτών και ιδιαίτερα των νέων αγροτών.
Η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων στα γραφεία της ΕΝΑ Πιερίας στο Π. Κεραμίδι είχε θέμα:  «Σύγχρονες καινοτόμες ιδέες στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα με έμφαση στην γεωργία και την κτηνοτροφία. Προστασία του Περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου» και εισηγητής ήταν ο κ. Χρήστος Λάκης, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Α.Π.Θ.

Μετά από μια σύντομη αλλά περιεκτική παρουσίαση από τον κ. Λάκη για τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση νέων αλλά και συμβατικών καλλιεργειών, την εφαρμογή καινοτομιών στην καλλιέργεια, την μεταποίηση και την προώθηση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, ακολούθησε ένας ιδιαίτερα χρήσιμος και κατατοπιστικός διάλογος.
Στην πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Ε.Ν.Α. Πιερίας συμμετείχαν νέοι αγρότες μέλη της Ένωσης, αγρότες κάθε ηλικίας που βρήκαν ενδιαφέρον στην εκδήλωση αλλά και νέοι που αναζητούν ενημέρωση και προτάσεις απασχόλησης στον αγροτικό τομέα.


Ο πρόεδρος της Ε.Ν.Α. Πιερίας Ιωάννης Δημαλής στην αρχή της εκδήλωσης αφού ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΝΑ τόνισε πως αυτό το πρόγραμμα ενημέρωσης θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί με άλλου τύπου εκδηλώσεις ώστε να καταστεί η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας αξιόπιστος φορέας ενημέρωσης και διεκδίκησης ευκαιριών για τους νέους αγρότες και τους αγρότες της Πιερίας γενικότερα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Π. Κεραμιδίου, κ. Ιωάννης Τάκος, o πρόεδρος της Ε.ΚΑ.ΓΕ.Μ. κ. Δημ. Ηλιάδης, ο επιστημονικός συνεργάτης της Αντιπεριφερειάχου Πιερίας κ. Δημ. Ρουκάς, ο τέως Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Ζήνων Σατραζέμης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Α.Π.Σ. Δρομέων «ΖΕΥΣ», κ. Χρ. Μυστρίδης οι γεωπόνοι, Αθ. Ιγνατιάδης και Αθ. Κατσιαμήτας κ.α.