Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για την ανεργία των νέων: Ξανά στο ίδιο έργο θεατές

Παρέμβαση για το ζήτημα της ανεργίας που πλήττει τους νέους στην Νότια Ευρώπη έκανε ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος
Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας χτες 10/02/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, οι ευρωβουλευτές είναι ξανά στο ίδιο έργο θεατές μια και συζητούν για άλλη μια φορά το κεφαλαιώδες ζήτημα της ανεργίας της ευρωπαϊκής νεολαίας.
Και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής συνέχισε: ''Ποιο ποσό όμως διαθέτει τώρα η Επιτροπή; 1 δις ευρώ για την προχρηματοδότηση της πολυδιαφημισμένης πρωτοβουλίας για την εγγύηση για τη νεολαία. Δηλαδή ψίχουλα αν σκεφτούμε ότι η Ε.Ε. διέθεσε 1 τρις ευρώ για τη διάσωση των τραπεζών''.
Όπως παρατήρησε ο Νότης Μαριάς: ''Η ανεργία που πλήττει τους νέους στην Νότια Ευρώπη οφείλεται στη σκληρή λιτότητα. Στην Ελλάδα η ανεργία των νέων έφτασε στο 58% διότι ενώ δόθηκαν στην Ελλάδα 215 δις ευρώ ως δάνεια, αυτά δεν επενδύθηκαν στην πραγματική οικονομία αλλά επέστρεψαν ξανά στις τσέπες των δανειστών''.  
Και ο Έλληνας Ευρωβουλευτής κατέληξε: ''Για να χτυπηθεί η ανεργία στην Ευρώπη πρέπει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της Ε.Ε. Πρέπει να εγκαταλειφτεί η πολιτική της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής και της φτωχοποίησης των πολιτών. Χρειαζόμαστε λοιπόν κονδύλια και όχι ψίχουλα για να δημιουργηθούν δουλειές για τη νεολαία μας. Γιατί η Ευρώπη δεν αντέχει άλλο να έχει 7 εκατομμύρια άνεργους νέους''.

βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: