Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Στις τελετές καθαγιασμού των υδάτων σε Πλαταμώνα, Μακρύγιαλο και Παραλία Κατερίνης ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος

 Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος παραβρέθηκε χθες στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στον Πλαταμώνα, η οποία έγινε με κατάνυξη και λαμπρότητα. Παρόλο το δριμύ ψύχος και
αέρα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην προβλήτα του λιμανιού του Πλαταμώνα για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα παγωμένα ύδατα.


Νωρίτερα ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Πλαταμώνα, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεώργιος.


Στη συνέχεια μετέβη στον Μακρύγιαλο Πιερίας για την εκεί καθιερωμένη πλέον τελετή αγιασμού των υδάτων. Εκεί αιφνιδίασε τους παρευρισκομένους, ανεβαίνοντας στη βάρκα που γίνεται η ρίψη του Σταυρού. 


Τέλος, παραβρέθηκε και στην Παραλία Κατερίνης, που με θρησκευτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια. Με την συνοδεία του στρατού ο και πρωτοστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.κ. Γεωργίου ετελέστη και φέτος ο Αγιασμός των Υδάτων παρουσία πλήθους κόσμου.