Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ «ΤΑΚΗΣ ΣΦΗΚΑΣ»

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ «ΤΑΚΗΣ ΣΦΗΚΑΣ»
   Τούτες τις μέρες η λύπη και η στενοχώρια περίσσεψε   σε οικείους, συγγενείς και φίλους
από τον αδόκητο χαμό του Τάκη Σφήκα. Στιγμές που θυμίζουν τα ποιητικά λόγια της Κικής Δημουλά ότι «ο μόνος αξιόπιστος μάρτυρας ότι ζήσαμε είναι η απουσία»
   Απουσία και απώλεια ενός δραστήριου και δυναμικού ανθρώπου για τον οποίο ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά θετικά και επαινετά σχόλια. Και δικαίως άλλωστε.
   Οφείλουμε όμως να σταθούμε και να επιβραβεύσουμε την τιμητική απόφαση και επιλογή της ομάδας καλαθόσφαιρας του Πιερικού-Αρχελάου να πραγματοποιήσει το πρώτο τουρνουά μπάσκετ νέου έτους και να το αφιερώσει στη μνήμη του αείμνηστου Τάκη Σφήκα που διετέλεσε γενικός διευθυντής και υπεύθυνος προβολής του συλλόγου.
   Στο τουρνουά συμμετείχε σημαντικός αριθμός καλαθοσφαιριστών από ομάδες  μπάσκετ παίδων και παμπαίδων, περίπου 170 από όλη την Ελλάδα, μάλιστα με αγωνιστική επιτυχία. Σίγουρα το αγωνιστικό προφίλ είναι δευτερεύουσας σημασίας γεγονός. Το αξιοσημείωτο και άξιο συγχαρητηρίων είναι η απόφαση σεβασμού στον εκλιπόντα άνθρωπο του Πιερικού-Αρχελάου.
    Επιλογή και υλοποίηση που αναδεικνύει το μεγαλείο της μπασκετικής  οικογένειας του Πιερικού-Αρχελάου. Να τιμά όπως αρμόζει τους αξιομνημόνευτους. Χωρίς πολλά αλλά ταπεινά, όπως διαβιούσε και εκφραζόταν ο Τάκης.
    « Μακαριστέ Τάκη. Ήσουν μια αξιοπρεπής και διακριτική παρουσία» είχε επισημάνει ορθά στον επικήδειο του ο πρόεδρος του Πιερικού-Αρχελάου Απόστολος Πόδας, τον οποίο οφείλουμε να συγχαρούμε για την απόφαση τιμής και μνήμης.  Θερμά συγχαρητήρια και  στη διοίκηση, στους προπονητές και αθλητές, στους συνεργάτες.
    Ο μεγαλύτερος ηλικιακά και εμπειρότερος της μπασκετικής παρέας του συλλόγου της Κατερίνης ο Γιάννης Πόδας, σίγουρα νοιώθει την απουσία το ίδιο. Στερείται όμως και την καθημερινή κουβέντα και προτροπή προς τον Τάκη… « μια ακόμα νίκη και φύγαμε ψηλότερα.»
   Η ζωή έχει τους δικούς της κανόνες. Μας οδηγεί σε αναφορές και επισημάνσεις από γεγονότα δυστυχώς όχι ευχάριστα.
   Το βέβαιο είναι ότι η ρήση « όταν οι άνθρωποι μιλούν για σένα, υπάρχεις » συνταιριάζει στο φίλο και συνοδοιπόρο Τάκη.


                          ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ