Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος στο Επιμελητήριο Πιερίας

Γιώργος Κωνσταντόπουλος στο Επιμελητήριο Πιερίας: «Αρκετά έχουμε πληρώσει την δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας. Οι θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται
με μαγικά ραβδιά».

Ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος συνεχίζοντας τον διάλογο που έχει ξεκινήσει με τους μαζικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους της Πιερίας, επισκέφτηκε σήμερα Παρασκευή 16 Ιανουαρίου το Επιμελητήριο Πιερίας και είχε εγκάρδια συνομιλία με τον πρόεδρο του κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου.
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου καλωσόρισε τον υποψήφιο βουλευτή και ευχόμενος του καλή επιτυχία ανέφερε μεταξύ άλλων: « Η χώρα δεν έπρεπε να πάει να σε εκλογές ειδικά αυτή την περίοδο που άρχισε δειλά- δειλά να σταθεροποιείται η κατάσταση και σε πια εποχή που όλες οι επιχειρήσεις προσπαθούν να κρατηθούνε όρθιες και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.  Θεωρώ απαραίτητη την μεταξύ μας συνεργασία και μετά τις εκλογές. Και αυτό το λέω για να υπενθυμίσω το κοινό μέτωπο και αγώνα που κάναμε μαζί, εσείς ως βουλευτής Πιερίας και εμείς ως Επιμελητηριακοί φορείς για την κατάργηση της βίζας για τους Σέρβους πολίτες. Επί ενάμιση χρόνο αγωνιστήκαμε από κοινού στο αρμόδιο υπουργείο εξωτερικών και καταφέραμε, ενώ κανείς δεν το πίστευε, ότι μια μικρή περιφερειακή ενότητα σαν την Πιερία, θα κατάφερνε την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες μιας ολόκληρης χώρας. Και όμως το καταφέραμε και κρατήσαμε την Πιερία να είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους. Ακόμα και σήμερα όμως, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη η οποία και αυτή συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια και ο κόσμος του Πιερικού Τουρισμού της οφείλει πολλά».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε μια ακόμα επιτυχία η οποία έγινε σε συνεργασία και παρεμβάσεις του κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου: «Επίσης να υπενθυμίσω πως μετά από πολλούς καβγάδες με τον υφυπουργό οικονομικών κ. Λέγκα Νικόλαο, καταφέραμε να εντάξουμε τις επιχειρήσεις του νομού μας στις εγγυήσεις του Δημοσίου. Όπως επίσης και ότι κρατήσαμε την έδρα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και συγκεκριμένα το τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης. Όλα αυτά έγιναν με πολύ δουλειά αλλά πάντα με κοινό τόπο την συνεργασία και το όφελος για την Πιερία. Σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στις ερχόμενες εκλογές».
Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος από την πλευρά του είπε: « Νιώθω σαν το σπίτι μου, μπορεί να είμαι γιατρός, αλλά από μικρό παιδί βιώνω τις ανησυχίες του «επιχειρείν» λόγω της οικογενειακής μας επιχείρησης. Σπίτι μου, γιατί γνωρίζω καλά τις θυσίες που χρειάζεται να κάνει ένας επιχειρηματίας, είτε έχει μεγάλη είτε έχει μικρή επιχείρηση, για να  την κρατήσει όρθια και να διατηρήσει ζωντανές τις θέσεις εργασίας, ειδικά αυτή την δύσκολη εποχή που διανύει η πατρίδα μας. Αν το έκαναν αυτό όλοι και ρίσκαραν και τολμούσαν με καινοτόμες ιδέες, η χώρα δεν θα είχε αυτά τα αποτελέσματα όσον αφορά την ανεργία και όχι μόνο.
Η νέα κυβέρνηση θα δώσει μεγάλη έμφαση στην τόνωση του παραγωγικού ιστού της χώρας και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Υπάρχει σχέδιο για την τόνωση της επιχειρηματικότητας, τόσο από ευρωπαϊκούς όσο και από εθνικούς πόρους. Θα προσέξουμε πλέον τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αρκετά πληρώσαμε την δαιμονοποίηση του επιχειρίν και του επιχειρηματικού κέρδους. Οι θέσεις εργασίες δεν δημιουργούνται με μαγικά ραβδιά. Χρειάζεται άμεσα τόνωση τόσο της παραγωγής όσο και της επιχειρηματικότητας. Αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα την επομένη των εκλογών».
Τέλος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου και τα μέλη του Δ.Σ. του επιμελητηρίου: « Πραγματικά το Επιμελητήριο Πιερίας και ο πρόεδρός του  Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, δείχνουν δρόμους και ανοίγουν τους ορίζοντες της τοπικής επιχειρηματικότητας. Με παρουσία σε όλα τα συλλογικά όργανα και με προτάσεις ουσίας αποδεικνύει περίτρανα πόσο ωφελείται ένας τόπος όταν ο καθένας μας παλεύει δυνατά από το δικό του μετερίζι. Συγχαίρω προσωπικά τον Ηλία αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας για τις προσπάθειες που καταβάλουν για τον επιχειρηματικό κόσμο του τόπου μας. Αισθάνομαι περήφανος που στάθηκα δίπλα τους, όλα αυτά τα χρόνια, σε αυτές τις προσπάθειες».