Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Νομίζουν ότι απευθύνονται σε αφελείς

08/01/2015
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ένα από τα «επιχειρήματα» που ακούγονται τον τελευταίο καιρό από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία παρελαύνουν από τα τηλεπαράθυρα, είναι πως οι Ευρωπαίοι μας δίνουν μεν χρήματα, αλλά από αυτά δεν μένει ούτε ένα ευρώ για τη χώρα και τον λαό της, ούτε πάνε στην ανάπτυξη και στους μισθούς και στις συντάξεις.
Όπως λένε, πάνε στην αποπληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων και, επομένως, μπορούμε να ζήσουμε με αυτά που βγάζουμε και δεν χρειαζόμαστε άλλα χρήματα.
Πέραν του ότι ούτε αυτό είναι αλήθεια, διότι κάποια από αυτά τα χρήματα, έστω και λίγα, μένουν στη χώρα, η άποψη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατά νου να σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος της χώρας, οδηγώντας τη ασφαλώς στη χρεοκοπία.
Διότι ακόμη και ένα μικρό παιδί γνωρίζει πως αν δεν εξυπηρετείς το χρέος σου, θα οδηγηθείς σε χρεοκοπία.
Κατά την άποψη αυτών των κυρίων, λοιπόν, κακώς δεχόμαστε τα χρήματα.

Και αρκεί να μην τα δεχθούμε για να τελειώσουν τα μνημόνια.
Αλλά μόνο αφελείς πιστεύουν πως τα πράγματα είναι τόσο απλοϊκά.
Όχι μόνο επειδή ενδεχόμενη χρεοκοπία δεν θα έφερνε απλώς χειρότερα μνημόνια, αλλά θα βύθιζε τη χώρα στην απόλυτη φτώχεια.
Τα πράγματα υπήρξαν από την αρχή συγκεκριμένα: Οι εταίροι μας ανέλαβαν να μας δανείζουν (με εξαιρετικά μικρό επιτόκιο, την ώρα που οι ίδιοι δανείζοντα με 6 και 7%), ώστε να εξυπηρετούμε το χρέος μας για να μην χρεοκοπήσουμε και εμείς θα φροντίσουμε τα δημοσιονομικά μας ώστε να μην χρειαζόμαστε κι’ άλλα δανεικά.
Όλα τα άλλα λέγονται για να κοροϊδεύεται ο λαός, που εξαντλημένος από την περιπέτεια των τελευταίων χρόνων, έφθασε να διερωτάται «τι άλλο μπορεί να συμβεί;».
Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να συμβούν πολλά άλλα.
Τα είδαμε στην Κύπρο, τα είδαμε και στην Αργεντινή.
Επιπλέον, η παραμονή μας στην Ευρώπη και στο ευρώ, μας εξασφαλίζει δισεκατομμύρια (με ελάχιστη εθνική συμμετοχή κατόπιν της παρέμβασης Γιουνκέρ) από τα ΕΣΠΑ και από διάφορα Ταμεία της ΕΕ.
Και βέβαια, μόνο κάποιοι – ευρισκόμενοι σε αναζήτηση κομματικής πελατείας - που περνούν τον κόσμο για αφελή, μπορούν να λένε πως ακόμη και αν τα «σπάσουμε» με τους εταίρους μας, αυτοί θα συνεχίσουν να μας στέλνουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ ή θα μας χαρίσουν τα χρήματα του ΤΧΣ για να τα κάνουμε ό,τι θέλουμε.
Ας καταλάβουμε ότι μόνο για συντάξεις και μισθούς του Δημοσίου χρειαζόμαστε 5 δις ευρώ τον μήνα και ας κοιτάξουμε να βγούμε από την περιπέτεια όσο το δυνατόν συντομότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.
Και ας καταλάβουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να βρει λεφτά από πουθενά.
Και πως όλες οι «λύσεις» και το δήθεν πρόγραμμά τους οδηγούν σε χειρότερα δεινά!