Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Εντάσεις, φθορές και ξύλο σε εκλογικά κέντρα και κομματικά περίπτερα

Ξύλο μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ υποψήφιος βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., στο Πλωμάρι έφερε ... «κολάρο» ένα πατίνι στο κεφάλι πολίτη που τον έβρισε
Δυστυχώς δεν έχουν λείψει οι εντάσεις κατά τη διάρκεια της εκλογικής αναμέτρησης. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στη μία τα ξημερώματα στο Μοσχάτο, όπου άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά σε εκλογικό περίπτερο του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., επί της Πλατείας Μεταμορφώσεως.
Στόχος βανδαλισμών έγιναν επίσης τα γραφεία του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ., τα ξημερώματα, στην Καλαμπάκα. Στις 11:45 άγνωστος άντρας επιτέθηκε, χτυπώντας με κράνος στο πρόσωπο, έναν κομματικό αντιπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στο εκλογικό κέντρο του 2ου Γυμνασίου Καλλίπολης στον Πειραιά. Ο αντιπρόσωπος τραυματίστηκε στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο δράστης, αμέσως μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή με μοτοσικλέτα και αναζητείται.
Στη συνέχεια και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ακολούθησαν δύο διαδοχικά επεισόδια στην Πετρούπολη. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο 5ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης, οπού ένας υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δέχτηκε επίθεση από 10 αγνώστους και λίγο μετά, τρεις άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε εκλογικό περίπτερο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ίδια περιοχή. Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και ενώ η διαδικασία της ψηφοφορίας βρισκόταν σε ώρα αιχμής, περίπου 10 άτομα με διακριτικά της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στο εκλογικό κέντρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, όπου επιτέθηκαν σε 5 μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από το εκλογικό κέντρο.
Στο σημείο κλήθηκαν και έφτασαν αστυνομικοί, οι οποίοι προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων. Στο Πλωμάρι Λέσβου, πρώην αντιδήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., συνεπλάκη το μεσημέρι έξω από το σπίτι του με διερχόμενο πολίτη και φερόμενο στέλεχος αντίπαλου κόμματος, ο οποίος φέρεται να τον έβρισε, με αποτέλεσμα ο υποψήφιος βουλευτής να τον χτυπήσει με ένα πατίνι στο κεφάλι και να τον τραυματίσει ελαφρά. Σε βάρος του υποψήφιου βουλευτή υπεβλήθη μήνυση κατ' έγκληση στον εισαγγελέα του νησιού και δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία γιατί λόγω του ότι ο υποψήφιος βουλευτής είναι δικηγόρος.