Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Σπάστε τα δεσμά της ομηρίας

24/12/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υπό κανονικές συνθήκες και μόνοι οι διάλογοι μεταξύ των στελεχών του κόμματος Καμμένου, όπως αυτοί εμφανίστηκαν ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, θα ήσαν αρκετοί για να αντιδράσουν όλοι οι βουλευτές – σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν – και να προχωρήσουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν ζούμε σε κανονικές συνθήκες, αυτό πρέπει να συμβεί στις 29 Δεκεμβρίου.

Δεν μπορεί να βρεθούν βουλευτές που θα υποκύψουν και θα υποχωρήσουν ενώπιον τέτοιας συμπεριφοράς, τέτοιου οχετού και τέτοιων εκβιασμών.

Η απάντηση σε όλα αυτά, δεν μπορεί να είναι άλλη από τη μαζική αντίδραση των βουλευτών, ώστε οι άνθρωποι που συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον ανοίκειο τρόπο να βρεθούν απομονωμένοι.

Διότι είναι πλέον σαφές ότι με την μέθοδο των παράνομων παρακολουθήσεων, καταβλήθηκε – και κατά τα φαινόμενα εξακολουθεί να καταβάλλεται – προσπάθεια να μείνουν βουλευτές «δεμένοι» στο άρμα της ασυνεννοησίας και της πολιτικής ανωμαλίας.

Είναι προφανές ότι καταβλήθηκε προσπάθεια να υποχρεωθούν βουλευτές να ψηφίσουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές – στις τέταρτες μέσα σε πέντε χρόνια.

Και είναι επίσης προφανές πως κάποιοι θεωρούν ομάδα βουλευτών ως αναλώσιμους: Να προκαλέσουν εκλογές και μετά να πάνε σπίτι τους.

Ποιος θα το έκανε αυτό αν δεν αισθανόταν κάποιου είδους πίεση και επιβολή;

Η κοινωνία έχει πολλά προβλήματα για να αντέξει αυτόν τον βόρβορο.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων θα οδηγήσουν σε μια απελευθέρωση από το άχθος των παράνομων παρακολουθήσεων.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μέρες και ώρες κατάνυξης και αυτογνωσίας.

Ας οδηγήσουν στην απελευθέρωση από τα δεσμά μιας ομηρίας που δεν αξίζει στο ελληνικό κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό.