Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

 Στα πλαίσια της επίσκεψης αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ακτινιδιοπαραγωγών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατόπιν πρόσκλησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο,
μέλη της αντιπροσωπείας με τη συνοδεία του συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας και μέλος της ΚΕ του κόμματος, Ζήση Ζάννα και του συντονιστή του τμήματος Αγροτικής πολιτικής της ΝΕ, Στέργιου Καστόρη επισκέφθηκαν την πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας όπου και συναντήθηκαν με τον διπλωματικό ακόλουθο εμπορίου και οικονομίας κ. Valery Nikolaev. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτινιδιοπαραγωγοί του νομού εξαιτίας των ευρωπαϊκών κυρώσεων οι οποίες προκάλεσαν το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και η επιθυμία των παραγωγών μας για ειλικρινείς σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των χωρών και λαών μας. 


Ο συντονιστής της Επιτροπής Ακτινιδιοπαραγωγών, Βασίλης Δασόπουλος παρουσίασε στον κ. Nikolaev το προϊόν του ακτινιδίου τονίζοντας την εξαιρετική του ποιότητα και την προτίμηση που έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια η ρωσική αγορά στο προϊόν. Αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση των ακτινιδιοπαραγωγών και των οικογενειών τους καθώς και στο κερδοσκοπικό πανηγύρι που στήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από τους εμπόρους και τις χαμηλές τιμές που πωλήθηκε το ακτινίδιο. Στο κλείσιμό του ο κ. Δασόπουλος εξέφρασε την πρόθεση των ακτινιδιοπαραγωγών με την παρουσία τους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να θέσουν στα αρμόδια όργανα τις θέσεις και διεκδικήσεις τους για πλήρη αποζημίωση των ακτινιδιοπαραγωγών και την εναντίωσή τους στις άδικες κυρώσεις προς τη Ρωσία και την ανάγκη για ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας.  Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν τις πολιτικές ευθύνες της σημερινής συγκυβέρνησης στο αδιέξοδο χιλιάδων παραγωγών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της πολιτικής αλλαγής στη χώρα η οποία θα εγκαινιάσει μία νέα ρεαλιστική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ενισχύοντας τις οικονομικές και εξαγωγικές δραστηριότητες προς την ρωσική αγορά. Από την πλευρά του ο κ. Nikolaev έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το ακτινίδιο τονίζοντας ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας καθότι η ρωσία είναι μία μεγάλη χώρα με αυξανόμενη προτίμηση στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Τέλος η αντιπροσωπεία, αφού ευχαρίστησε τον κ. Nikolaev για την συνάντηση, τον προσκάλεσε στο νομό μας ώστε να διαπιστώσει από κοντά τις δυνατότητες και τις προοπτικές των αγροτικών προϊόντων μας και να συνομιλήσει με τους αγροτικούς συλλόγους και φορείς. 

 ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ