Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Άρθρο του antinews για τον Ρωμανό...

Επειδή η Δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν ήθελε νεκρούς, του έδωσε την ευκαιρία και να ζήσει και να γίνει άνθρωπος. Ωστόσο ο ίδιος απάντησε με ένα κατάπτυστο «μανιφέστο»,
δηλώνοντας ότι η Μαχητική Αναρχία νίκησε...
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας έπειτα από τη μεσοβέζικη λύση που ψηφίστηκε στη Βουλή. Παραβλέπουμε τις ανόητες κραυγές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αλληλέγγυων που λένε ότι νίκησαν στη μάχη με την κυβέρνηση. Παραβλέπουμε και το γεγονός ότι κάποιοι εθελοτυφλούν όταν νομίζουν πως αν το παίζουν ευαίσθητοι και ουμανιστές θα κερδίσουν ψηφαλάκια.
Θα μείνουμε στο μήνυμα που έστειλε ο ίδιος ο Ρωμανός ο οποίος αν και σε... κρίσιμη κατάσταση μπόρεσε να δώσει το πρώτο του «μανιφέστο» έπειτα από την απόφασή του να σταματήσει τη διαμαρτυρία. Διαβάστε τι δήλωσε:
«Γιατί η Νίκη είναι υπόθεση όλων μας. Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα σταματάω την απεργία πείνας έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη.
Η τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτηση μου ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται το να "φοράω βραχιολάκι".
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε για αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η Μαχητική Αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά, πολιτικά και πρακτικά οι μεγάλοι νικητές.
Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο δυνατοί από αυτήν την μάχη.
Υψώνω την γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου με όλα τα μέσα!
Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους. Ζήτω η αναρχία.
ΥΓ1: Θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο τις επόμενες μέρες
ΥΓ2: Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου που αρνήθηκαν να υποκύψουν στις εισαγγελικές πιέσεις για αναγκαστική σίτιση και με στήριξαν όσο μπορούσαν».

Νίκησε σύμφωνα με τον Ρωμανό η... Μαχητική Αναρχία. Ο ίδιος θεωρεί εαυτόν πολιτικό κρατούμενο αλλά γιατί είναι τέτοιος; Δεν μπούκαρε με καλάσνικοφ και βαριοπούλα στην τράπεζα;
Λέει επίσης ότι βγαίνει δυνατός από τον... πολύμορφο επαναστατικό αγώνα. Και τέλος φωνάζει: Ζήτω η Αναρχία.
Δικαίωμά του να είναι αναρχικός. Άμα θέλει ας είναι και... ληστής τραπεζών ή κουκουλοφόρος. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί τη Δημοκρατία που πολεμά για να πετυχαίνει προσωπικές «νίκες». Η Δημοκρατία που αντιστρατεύεται είναι αυτή που τον ντύνει και τον ταΐζει στις φυλακές, αυτή που τον περιποιείται στο νοσοκομείο. Αυτή που τελικά του έκανε τη χάρη να βγαίνει έξω με βραχιολάκι.
Επειδή η Δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν ήθελε νεκρούς, του έδωσε την ευκαιρία και να ζήσει και να γίνει άνθρωπος. Εσείς που διαβάζετε την πρώτη του ανακοίνωση τι λέτε; Θα γίνει άνθρωπος;