Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΟΥΝ ΟΛΟΓΥΡΑ...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12-10-2014 δημοσίευσε ολοσέλιδο άρθρο για τον Δημήτριο Δασκαλόπουλο ( πρώην αφεντικό της VIVARTIA A.E. και πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ ) . Το άρθρο έλεγε , μεταξύ άλλων , οτι ο Δ. Δ. ετοιμάζει "Think Tank" το οποίο θα αφορά την πολιτική , την κοινωνία και ζητήματα που απασχολούν την χώρα .
Λέει συγκεκριμένα ο Δ. Δ. :

"Θέλω να φτιάξω ένα ίδρυμα το οποίο θα συγκεντρώνει ικανούς ανθρώπους που έχουν αγωνία για την Ελλάδα και νέες απόψεις και θα αφοσιώνονται στο να μελετούν σε βάθος ένα θέμα , να στοιχειοθετούν την ανάλυσή τους και να κάνουν προτάσεις πολιτικής ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ " .

Δεν γνωρίζω απο κοντά τον άνθρωπο ούτε έχω διαβάσει λεπτομερή βιογραφία του . Υιοθετώ το καλό σενάριο που λέει οτι ο Δ. Δ. ανησυχεί για τον τόπο , βλέπει οτι αυτοί που διοικούν σήμερα είναι "ψόφια άλογα" και , όπως κάθε καλός παίκτης του ιπποδρόμου , θέλει να ποντάρει σε "γερά άλογα" τα οποία ψάχνει να βρεί ή να δημιουργήσει .
Εάν εσείς , που διαβάζετε αυτές τις γραμμές , είστε "γερό άλογο" τί περιμένετε ; Να χτυπήσει όλες τις πόρτες της χώρας ο Δ. Δ. και να έρθει να σας ανακαλύψει ; ΛΑΘΟΣ ! ΕΣΕΙΣ πρέπει να διαφημίσετε τον εαυτό σας για να αντιληφθεί οτι υπάρχετε .
Το Think Tank που θα δημιουργηθεί θα εμπεριέχει και κάποιους του αρχαιοελληνικού χώρου ;
Δεν έχουμε εμείς ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ;
Δεν έχουμε εμείς ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;
Δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ;

Φυσικά και μπορούμε .
Πρέπει όμως με τόλμη ( και ΘΡΑΣΟΣ θα έλεγα ) να δημιουργήσουμε ΘΟΡΥΒΟ . Να ακουστούμε . Να ΑΝΑΓΚΑΣΘΟΥΝ τα ΜΜΕ να ασχοληθούν μαζί μας . Να ακούσει ο κόσμος τις απόψεις μας .
Εν μέσω κρίσης τα εκατομμύρια πετούν σαν μύγες και πάνε για δημιουργία Think Tank . Όχι μόνο απο τον Δ. Δ. αλλά και από άλλους ενδεχομένως . Είμαστε εμείς ικανοί να συλλάβουμε μερικά ( εκατομμύρια ) ή θα τα βλέπουμε άπραγοι να φτερουγίζουν ολόγυρά μας ;
-------------------------------
Η οικονομική κρίση είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να φύγουν οι παλαιοί πολιτικοί και να αναλάβουν (επιτέλους ) οι ΤΙΜΙΟΙ την εξουσία . Δυστυχώς ( μέχρι στιγμής ) ο αρχαιοελληνικός χώρος δεν φάνηκε ικανός να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και βλέπουμε πάλι την ίδια χιλιοπαιγμένη ταινία : Ένας νεαρός απο τα αριστοκρατικά προάστεια της Αθήνας (που δεν έκανε ούτε ένα μεροκάματο στην ζωή του ) το παίζει "Φίλος και Σωτήρας του Λαού" ενώ και οι πέτρες γνωρίζουν απο ποιά πρεσβεία παίρνει εντολές .